Zápas pravdy je tady, Opava vyzve Příbram

26. 6. 2020
Redakce

Opava – Klíčový zápas skupiny o záchranu FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty Slezského FC. V neděli od 14.30 hodin vyzvou poslední Příbram a nutně potřebují uspět.

„Čeká nás strašně důležitý zápas. Příbram je náš hlavní konkurent, máme stejně bodů a jde o hodně. V podstatě lze říci, že se hraje o šest bodů. Musíme využít domácí prostředí. Uděláme vše pro to, abychom utkání zvládli. Bude to náročné i na psychiku,“ uvědomuje si opavský kouč Radoslav Kováč.

Vzhledem k částečnému uvolnění přísných pravidel, se na Městský stadion podívá zhruba necelá dvoutisícovka diváků. „Fanoušci v Opavě jsou fantastičtí, určitě nám pomohou. Věřím, že je bude pořádně slyšet. Tohle by nám mělo pomoci,“ myslí si.

Do Slezska dorazí Příbram, s níž se Opavští v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY potkali dvakrát. Doma zvítězili, u Litavky se oba celky rozešly smírně. „Příbram hraje strašně poctivě, má dobrou organizaci hry a nebezpečné rychlé brejky. Je tam Polidar, kterého dobře znám, Škoďák nebo Zorvan. Všechno to jsou šikovní kluci. Nečeká nás nic lehkého, ale to my dobře víme,“ pokračuje Kováč.

Ten bude moci počítat s takřka kompletním kádrem. „Chybí nám dlouhodobě zraněný Honza Schaffartzik, Pavla Zavadila bohužel tahají lýtka. Na druhou stranu se nám uzdravil Adam Rychlý,“ těší opavského trenéra.

Jak v neděli proti Příbrami uspět? „Recept máme, ale prozrazovat ho nebudu. Chceme uspět a uděláme pro to všechno,“ uzavírá.

Nedělní utkání v Městských sadech startuje ve 14.30 hodin. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu či v přímém přenosu na stanici O2 TV Sport.


sdílet