Fendrich má devátou nulu: Ale jinak jsem zklamaný

29. 6. 2020
Redakce

Opava – Už deváté čisté konto v probíhající sezoně FORTUNA:LIGY vychytal opavský gólman Vilém Fendrich. Určitě by ji ale rád vyměnil za výhru, Slezané doma totiž s Příbramí pouze remizovali.

V podstatě první nebezpečnou střelu na bránu jste měli až závěru. Není to málo?
Na to je jednoduchá odpověď – je to málo. Jsem z toho zase zklamaný, protože jsem čekal, že Příbram trochu zmáčkneme, že nám pomůže domácí prostředí, diváci. Hra ale nebyla ideální. Nedostávali jsme se do kombinace, bylo tam strašně moc nákopů. Hra byla rozkouskovaná, špatná, pomalá.

A co dvě pumelice Zorvan z dálky? Nevylekaly vás?
První zákrok byl těžší, netrefil to úplně špatně. Obě jsme ale dobře viděl, takže tam nebyl takový problém. Představoval jsem si, že proti němu budeme vystupovat rychleji. Naštěstí jsem měl dobrý výhled a netrefil to tak geniálně, že by to bylo nechytatelné

Řeší něco remíza v této situaci?
Řeší to, že nám Příbram neutekla a trochu jsme se zase přiblížili Karviné, která prohrála v Olomouci. Teď nás čekají dva zápasy, v nichž musíme. Je to pořád dokola. Teď máme doma Olomouc, a pokud to nezvládneme za tři body, bude situace hodně vážná.

Hraje se o všechno a nervy pracují. Projevuje se to i na hřišti?
Viděli jsme, že i tentokrát to bylo strašně nervózní. Nepřesností bylo dost. Asi je to i tím, že hrajeme o všechno každý zápas, ale musíme se zklidnit na míči. Máme strašně moc nevynucených ztrát, a pak nás to bolí, protože se pořádně nedostaneme do kombinaci. Je to jen o soubojích a hra nemá spád.

Hraje se v rychlém sledu, je to velký fyzický zápřah i pro brankáře?
Fyzicky unavený nejsem, spíše psychicky ze zápasu, protože koncentrovat se devadesát minut, to je jen o hlavě a psychice. V těchto duelech a nemůže gólman nic vypustit, protože pak se mu to může vymstít.

Na závěr skupiny o záchranu vás čekají týmy, kterým už o nic nejde. Lze to brát jako výhodu?
To je úhel pohledu. Mohou hrát o to víc uvolněněji, nebudou pod žádným tlakem. Mohou si v klidu zahrát fotbal, takže z tohoto pohledu nevím, jestli to je zrovna výhoda.

Jak náročné bude nachystat se na Olomouc?
Bude to složité. Olomouc má svou kvalitu, jsou zachráněni, mají 40 bodů a jsou v klidu. Pojedou si sem zahrát, budou uvolnění. Může to pro ně být výhoda.


sdílet