Za gólem musí jít celý tým, velí Dedič. Co řekl o své šanci?

29. 6. 2020
Redakce

Opava – Na hřiště se podíval zhruba na čtvrthodinku hry a na kopačce měl gól, kterým mohl rozhodnout tuhou bitvu s Příbramí. Ránu Reného Dediče z otočky ale kolenem zastavil hostující brankář Melichar.

„Měl jsem jednoduchý úkol – dát gól a rozhodnout utkání, bohužel se mi to nepodařilo. I když jsme nějaký tlak měli, ale nic z toho. Pro nás je to ztráta. Je fajn, že neprohráváme, ale bod je v naší situaci málo,“ uvědomuje si Dedič.

Zhruba deset minut před koncem utkání měl na noze gól. „Venca Juřena mi po centru od Martina Suse výborně odstavil jednoho stopera a já jsem měl druhého za zády. Snažil jsem se otočit a zakončit na bránu. Střílel jsem z otočky a chyběl fakt kousek, aby z toho byl gól. Bohužel to tam nespadlo,“ mrzí slovenského útočníka.

Bezbranková remíza je pro Opavu málo. „Hráli jsme doma a v naší momentální pozici jsou pro nás důležitější tři body než jeden. Na druhou stranu hrajeme o všechno a každý to má v hlavě. Hrajeme pod tlakem. Někde vzadu v hlavách to bylo – neprohrát a nedostat gól,“ přiznává.

Slezané už podruhé za sebou neskórovali. „Ale nezbývá nám nic jiného, než doufat, že to tam konečně spadne. Není to jen chyba ofenzivních hráčů, za gólem musí jít celý tým. Mohou tomu hodně pomoci i stoper či krajní obránci,“ myslí si Dedič.

Příští sobotu čeká Opavu další zápas pravdy – tentokrát se Sigmou Olomouc. „Každý zápas je na krev, to už jsem říkal… Potřebujeme to sbírat ne po bodu, ale po třech, půjdeme do toho naplno a musíme věřit, že nám tam už něco konečně spadne,“ dodává na závěr.


sdílet