SFC si pojistil dravé mládí, Harazim prodloužil smlouvu

30. 6. 2020
Redakce

Opava – Slezský FC se dohodl na novém kontraktu s odchovancem Štěpánem Harazimem. Talentovaný mladík si v klubu vysloužil dlouhodobou smlouvu.

„Vnímali jsme, že o Štěpána byl zájem z jiných ligových klubů a jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na prodloužení spolupráce. Štěpán Harazim je naším odchovancem a ceníme si toho, že svému mateřskému klubu dal přednost před jinými nabídkami. Je to fotbalista, kterého jsem sledoval už v době, kdy jsem do klubu přicházel. Věřil jsem, že to dotáhne do ligy a jsem rád, že se to Štěpánovi povedlo. Jedná se o hráče s velkou perspektivou směrem do budoucna,“ říká sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

„Jsem rád, že jsme se domluvili. Opavě jsem velice vděčný za příležitost, kterou jsem tady dostal. Hrát ligu byl vždycky můj cíl a to, že jsem mohl jako odchovanec už 19 letech naskočit do nejvyšší soutěže, je pro mě splněným snem. Rád bych tímto poděkoval i všem trenérům, kteří mi pomáhali při cestě za mým snem,“ říká Štěpán Harazim.

„V poslední době jsem vnímal zájem dalších klubů, což mě potěšilo, ale rozhodl jsem se setrvat tady. Věřím, že se v Opavě mohu posunout výš, navíc cítím důvěru trenérů Kováče se Skácelem, jenž mě navíc trénoval už v dorostu,“ dodává.

Štěpán Harazim přišel do Slezského FC ve 12 letech z rodných Štěpánkovic, kde mu s prvními fotbalovými krůčky pomáhal jeho otec coby trenér přípravky. Po přesunu do Opavy prošel všemi dalšími mládežnickými kategoriemi a následně dostal šanci také v ligovém A-mužstvu.

Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl 27. května tohoto roku, kdy odehrál celé utkání proti Karviné a díky povedenému výkonu se ihned zabydlel v základní sestavě. Celkem má devatenáctiletý mladík na svém kontě sedm ligových startů. Nyní je definitivně jasné, že i další přidá v opavském dresu. S klubem podepsal víceletý kontrakt.


sdílet