Potlesk pro borce! Honza Baránek slaví padesátiny

1. 7. 2020
Redakce

Opava – Dnes slaví své 50. narozeniny někdejší dlouholetý opavský záložník, kapitán a později i trenér Jan Baránek.

Bourák původem z Dolního Benešova přišel do tehdejšího Ostroje v 16 letech, později přestoupil do pražské Dukly a přes Vítkovice a Drnovice se vrátil zpátky do Opavy. Následovalo krátké angažmá v Baníku Ostrava, a pak návrat do Slezského FC, kde se s ligovou kariérou rozloučil.

situace v klubu skončila sešupem až do krajského přeboru. Baránek následně necelé tři roky odkopal v Jakubčovicích nad Odrou, kde ukončil aktivní hráčskou kariéru. V nejvyšší soutěži sehrál tvořivý záložník 339 utkání, ve kterých nastřílel 49 gólů.

Pak se vydal na trenérskou dráhu, kterou rozjel právě v Jakubčovicích. Přes dorost Baníku se opět vrátil do Opavy, kam zamířil v roce 2013 ve složité situaci, kdy byl tým značně ohrožen sestupem a nakonec skončil v MSFL. Baránek na lavičce zůstal, pomohl s postupem do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Po konci opavského angažmá trénoval v krajském přeboru Háj ve Slezsku a od února roku 2018 působí coby asistent Jozefa Webera v Mladé Boleslavi. Oba mají ve středočeském klubu platné smlouvy až do roku 2022.

Přejeme všechno nejlepší, pevné zdraví, hodně štěstí a úspěchů nejen na sportovním poli, Bary!


sdílet