Vyjádření ředitele Slezského FC Opava Jaroslava Rovňana

23. 7. 2020
Klub

Opava – K aktuální situaci ohledně přítomnosti viru SARS-CoV-2 u jednoho z hráčů Slezského FC Opava poskytl vyjádření ředitel klubu Jaroslav Rovňan.

„Nakaženým je hráč A-mužstva, který nás v úterý odpoledne po tréninku telefonicky informoval, že se necítí dobře. Doporučili jsme mu kontaktovat obvodního lékaře, který následně tohoto hráče odeslal na testy. Testům se podrobil ve středu dopoledne a ve čtvrtek dopoledne tohoto hráče kontaktoval jeho lékař s tím, že výsledky testů byly pozitivní na přítomnost viru SARS-CoV-2. Od úterního tréninku nebyl tento hráč s nikým v kontaktu a zůstal doma.

Od chvíle, kdy jsme se toto dozvěděli, jsme v úzkém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje. Byl vytvořen seznam epidemiologicky významných kontaktů – tyto osoby musí absolvovat testy a s okamžitou platností jim byla nařízena karanténa. Zároveň dojde k dezinfekci veškerých prostor Městského stadionu v Opavě. Tato situace se nikterak netýká dalších mužstev Slezského FC. Jejich příprava probíhá odděleně, a nepřišla tak do kontaktu s nakaženým hráčem.

Velice mě ovšem mrzí reakce některých lidí, které jsou dle mého názoru za hranou zdravého rozumu. Nyní si nepřejeme nic jiného, než aby byli všichni ostatní hráči, trenéři, členové realizačního týmu a další zaměstnanci klubu zdraví. Stejně tak dotyčnému hráči přejeme, aby byl brzy v pořádku a přejeme pevné zdraví jemu i jeho nejbližším.“

Jaroslav Rovňan, ředitel Slezského FC Opava


sdílet