Slezský FC má první letní posilu, v Dukle si vyhlédl Holíka

6. 8. 2020
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – První letní posilou Slezského FC se stal Lukáš Holík, který do Opavy přestoupil z Dukly Praha. Šikovný ofenzivně laděný záložník v Městských sadech podepsal dvouletý kontrakt s opcí.

„Jde o velice chytrého fotbalistu, který je použitelný pro naše herní systémy. Uplynulá sezona Lukášovi vyšla, měl skvělá čísla. Očekáváme, že zvedne naši produktivitu,“ říká k Holíkově příchodu opavský trenér Radoslav Kováč.

„První liga je zase o level výš. Jsem samozřejmě natěšený a plný očekávání,“ hlásí Lukáš Holík. O opavské adrese hovořil například s Josefem Hnaníčkem, se kterým se zná z působení ve Zlíně. „Přesně tak, s Pepou jsem si volal, ale nejen s ním. Hovořil jsem i s trenérem Skácelem, kterého znám z působení v dorostu. Všichni mi to tady pochválili. Bylo to velice pozitivní,“ přiznává.



„To samé mohu říct také o názoru kouče Romana Skuhravého, který mi jen potvrdil, že mířím do vynikajícího fotbalového prostředí,“ pokračuje nová tvář v kádru Slezského FC, která bude na dresu nosit číslo 8.

O Holíka měla zájem řada klubů, nakonec uspěl Slezský FC. „Lukáš prožil vynikající rok v dresu Dukly. V rámci FNL patřil mezi dominantní hráče. Z nejvyšší soutěže se o něj zajímalo hned několik klubů – tvořiví záložníci s vysokou produktivitou jsou vždy velmi žádaným artiklem. Lukáš je navíc v ideálním fotbalovém věku, snoubí v sobě dostatek zkušeností s obrovskou chutí ukázat své dovednosti znovu na prvoligové úrovni,“ uvádí Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Sedmadvacetiletý záložník v uplynulém ročníku druhé nejvyšší soutěže odehrál v dresu pražské Dukly 27 zápasů, ve kterých nasázel jedenáct branek. FORTUNA:LIGU si zahrál na Julisce i ve Zlíně. V elitní soutěži má na svém kontě 107 utkání s bilancí deseti branek a devíti asistencí.


sdílet