Slezský FC se těší na start sezony – omlazený tým má smělé cíle

19. 8. 2020
Redakce

Opava – Už v pátek soubojem s Plzní otevřou fotbalisté Slezského FC nový ročník FORTUNA:LIGY, v němž se chtějí vyhnout boji o záchranu. Opavský tým by rád působil v klidném středu tabulky, jak zaznělo na středeční tiskové konferenci.

Ta měla z preventivních důvodů netradiční formu videokonference. „Mrzí nás, že fanoušci nemohou na stadion, a tak tolik nemůžeme těšit z bouřlivého prostředí, které je pro naše domácí zápasy typické. Věřím ale, že i díky trenérské změně, omlazení kádru i změně způsobu hry bychom mohli hrát v klidném středu tabulky někde do desátého či jedenáctého místa,“ hlásí ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Podobná slova volil i opavský kouč Radoslav Kováč. „Uděláme maximum pro to, abychom do posledního kola nehráli o záchranu. Věřím, že připraveni jsme dobře a můžeme hrát na vyšších příčkách než v uplynulé sezoně,“ tvrdí.

Byť kádr A-mužstva ještě není zcela uzavřený, s jeho současnou podobou jsou trenéři spokojeni. „Minulou sezonu jsme nastříleli strašně málo gólů, to chceme jednoznačně změnit. I proto jsem moc rád, že přišel Lukáš Holík. Byl to náš vysněný hráč. Jsme rádi, že tu s námi je. Slibujeme si od něj, že zlepší naši produktivitu ve finální fáze. Zaujal nás i Bartosz Pikul a mám radost také z dotaženého přestupu Matěje Helešice,“ těší Kováče.

„Samozřejmě bychom ještě rádi i nějakého hotového hráče, který nám mohl okamžitě pomoci, ale jinak je náš kádr v podstatě hotový,“ pokračuje. Současně trvá zájem o Filipa Součka. „Jsem v kontaktu s Tomášem Rosickým. Filda zatím zůstává ve Spartě, kde hodně zaujal. Měl by tam setrvat minimálně do reprezentační pauzy. Určitě bychom se ale nebránili, aby se k nám vrátil,“ usmívá se někdejší reprezentant.

Opavské jinak tíží čekání na verdikt disciplinární komise, která se zabývala možným nedodržením protiepidemických opatření v souvislosti s infekčním onemocněním COVID-19. „Podle posledních zpráv od šéfa komise pana Richarda Bačka by se mělo rozhodnout ještě před začátkem sezony. Nejsme si vědomi jakéhokoliv pochybení. Jde o dozvuk minulé sezony, my už se ale soustředíme na tu novou, na kterou se těšíme,“ uzavírá Jaroslav Rovňan.

Horní řada zleva: Bojan Dordič, Adam Gorčica, Tomáš Koschatzký, Dominik Smékal, Nataniel Wybraniec, Denis Darmovzal, René Dedič, Tomáš Rataj, Václav Juřena, Adam Ščudla, Bartosz Pikul a Matěj Helešic.
Prostřední řada zleva: Pavel Prusek (fyzioterapeut), Michal Hampel (kondiční trenér), David Hampel (trenér brankářů), Štěpán Harazim, Dalibor Večerka, Kryštof Lasák, Vilém Fendrich, Vojtěch Šrom, Adam Rychlý, Jiří Texl, Jan Šimek (tiskový mluvčí), Lumír Sedláček (vedoucí mužstva) a Kamil Bitta (masér).
Spodní řada zleva: Jan Řezníček, Lukáš Holík, Josef Hnaníček, Jan Žídek, Radoslav Kováč (trenér), Jaroslav Rovňan (ředitel klubu), Alois Skácel (trenér), Jan Schaffartzik, Matěj Hrabina, Pavel Zavadil a Karol Mondek.
sdílet