Radoslav Kováč po ostrém startu: Máme na čem stavět

22. 8. 2020
Redakce

Plzeň – Fotbalisté Slezského FC mají za sebou úvodní duel nové sezony FORTUNA:LIGY na půdě Plzně, kde nepředvedli vůbec špatný výkon. V Doosan Areně dokonce chvíli vedli, pak ale Viktoria předvedla obrat a zvítězila 3:1. Jak utkání hodnotil opavský kouč Radoslav Kováč?

„Do utkání jsme nevstoupili špatně. Hned v úvodu měl velkou šanci Jirka Texl. Škoda, že ji neproměnil. Pak si domácí začali vytvářet převahu a hrozili ze standardek. Přežili jsme penaltu, která byla nařízena za zbytečnou ruku, která opravdu byla, a dál jsme dýchali,“ popisuje Kováč.

Těsně před koncem poločasu Slezané udeřili a díky Helešicově trefě šli do vedení. „Byli jsme dobře organizovaní, sbírali jsme míče blízko brány soupeře, jak jsme chtěli. To nám pomáhalo,“ těší opavského trenéra.

„Podařilo se nám vstřelit gól, kdy to Matěj Helešic dobře zavřel – konečně jsme byli v dostatečném počtu ve vápně. V tomhle musíme pokračovat,“ má jasno.

Jenže vedení Opavě dlouho nevydrželo. Poté, co Hrabina ve vápně zavadil Kovaříkovi o nohu, byl vyloučen a Bucha z nařízené penalty ještě v první půli srovnal. „Asi jsme ztratili koncentraci. Měli jsme to do poločasu uhrát. Je to hrozná škoda, protože tohle rozhodlo o zápasu,“ uvědomuje si Kováč.

Úvodní zápas v Plzni je pryč, teď už se bude Slezský FC chystat na sobotní derby s Karvinou. „Ve hře byly prvky, na kterých se dá stavět. Musíme se dobře připravit na příští zápas a zvládnout ho,“ předesílá.


sdílet