Helešic dal první ligový gól: Budu na něj vzpomínat do konce života

22. 8. 2020
Redakce | FOTO: Martin Skála, FC Viktoria Plzeň

Plzeň – Podpis tříleté smlouvy se Slezským FC oslavil vskutku luxusně. Krajní obránce či záložník Matěj Helešic hned v úvodním duelu nové sezony vstřelil svou první branku v nejvyšší soutěži!

„Plzeň jsme zaskočili už minimálně naší aktivitou. Hlavně v prvním poločase jsme se snažili je pressovat, i velký tým jako Plzeň měl problém to překonat. Určitě je od čeho se odrazit. Dali jsme gól, řekli jsme si, že musíme udělat vše pro to, abychom to do půle udrželi a za půlminuty dostaneme červenou… Chyby ale k fotbalu patří,“ má jasno Matěj Helešic.

Opavští v úmorném vedru dohrávali druhou půli proti plzeňskému favoritovi v deseti. „Jeli jsme na krev. V desíti proti Plzni, to nebylo nic příjemného. Domácí pak ukázali dominanci. Když jsem viděl, že na mě asi patnáct minut před koncem nastupuje čerstvý Ba Loua, měl jsem chuť tam hodit ručník,“ směje se.

Premiérový gól Matěje Helešice ve F:L

Velká chvíle třiadvacetiletého mladíka přišla poté, co ho Karol Mondek našel centrem z pravé strany a Helešic svým gólem otevřel skóre. „Jsem za to rád. Kdyby byl vítězný, chutnal by mi víc, ale i tak. Dát první ligový gól v Plzni na tomhle krásném stadionu, se cení. Budu na něj vzpomínat do konce života,“ přiznává.

„Z pravé strany odcentroval Monďas (Karol Mondek), Holas (Lukáš Holík) to ještě, myslím, prodlužoval. Trenér mě a Mondyho pořád nutí, že když jeden z nás centruje, druhý musí zavírat tyčku. Pořád nám to opakuje a mi sejen vrátilo, že jsem zadní tyčku opravdu zavřel a balon si mě tam našel,“ usmívá se.


sdílet