Kluci jsou pracovití, zvedneme se, věří Kováč. Ve hře je i posílení

30. 8. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Těžko kousal trpkou porážku s Karvinou opavský trenér Radoslav Kováč. Jak hodnotil dobře rozehrané, ale nakonec ztracené derby s nedalekým sokem?

„V prvním poločase jsme měli dobré náznaky, ale nedohráli jsme spoustu věcí. Často ztrácíme jednoduché míče, místo abychom šli přímo dopředu. Z mého pohledu jsme měli vytěžit také daleko více z náběhů za obranu. Hlavně mě ale mrzí, že góly dostáváme z nesmyslů,“ štve Kováče.

„Při prvním gólu šel jednoduchý míč z pravé strany po zemi, kdy jsme špatně nabrali hráče a byl z toho gól. Druhou branku pak nemá smysl vůbec komentovat. Twardzik nakopne jednoduchý dlouhý míč dopředu, kde to necháme Papadopulose prodloužit a nenavážeme se s nabíhajícím hráčem. Ve vápně se musíme chovat daleko lépe,“ má jasno.

Opavští se třikrát dožadovali penalty – dvakrát v první půli po pádech Dordiče ve vápně, po změně stran po souboji Juřeny s Twardzikem. Rozhodčí Zelinka ovšem ani jeden pokutový kop nenařídil. „V takových situacích, kdy se dostaneme před hráče, zbytečně padáme a chceme penaltu, místo abychom vystřelili. Musíme být v takových situacích více hladovější a chtít zakončovat,“ velí opavský kouč.

Slezané nemají z úvodních dvou utkání nového ročníku ani bod. Co teď? „Musíme kluky vrátit do pohody, apeloval jsem na to, že před repre pauzou potřebujeme vyhrát, aby to bylo veselejší a měli jsme klid na další práci. Máme v kádru spoustu mladých kluků, ale i řadu zkušených hráčů. Musíme tvrdě pracovat, protože chceme i nadále hrát agresivní a náročný fotbal,“ pokračuje Radoslav Kováč.

„Když se ještě vrátím k zápasu, musíme se zaměřit také na řešení finální fáze. Šli jsme i čtyři na dva a ani nevystřelíme… Finálka je trochu kostrbatá, o to víc to mrzí, když pak uděláme takové hrubky. V obou zápasech jsme šli do vedení a ani jednou jsme ho bohužel neudrželi. Hlavně doma se nám to nesmí stávat, z toho jsem velmi zklamaný. Kluci jsou ale pracovití a věřím, že se zvedneme,“ nepochybuje.

Ve hře je posílení týmu. „Moc bych si to přál. Máme vyhlédnutého konkrétního hráče, který by nám pomohl. Určitě budeme chtít posílit do zadních řad, ale uvidíme, jaké možnosti se nám teď naskytnou,“ dodává na závěr Kováč.


sdílet