Museli jsme to urvat, říká Kováč. Teď chce zvládnout Dynamo

13. 9. 2020
Redakce

Opava – Premiérový bodový zisk vyválčili fotbalisté Slezského FC u příbramské Litavky. Jak remízový duel hodnotil opavský trenér Radoslav Kováč?

„Byl to nervózní zápas. Nezačali jsme dobře, první poločas se mi vůbec nelíbil. Do zakončení jsme se skoro vůbec nedostali, a když jsme si vytvořili nějaký náznak šance, řešili jsme to hrozně zbrkle. Pak jsme dostali gól, na což jsme zareagovali střídáním Václava Juřeny a Rendy Dediče. Oba hru hodně oživili. Pomohlo nám i to, že Holas šel na podhrot a směrem nahoru jsme měli větší kvalitu,“ těší Kováče.

Utkání, zejména druhá půle, byla pořádně nervózní. „Emoce tam byly, protože hrajete o hodně. Kdybychom prohráli, odskočili by nám a bylo by to složité. Víte, jak to je. Jedete do Příbrami a oba týmy měly nula bodů na kontě. Věděli jsme, že to bude složité,“ hlásí opavský kouč.

„Před zápasem mě ještě stále hodně mrzel domácí zápas s Karvinou, protože jsme podle mě prohráli vítězné utkání, a tak jsme věděli, že to tady musíme urvat. V závěru jsme šli do tlaku a věřil jsem, že bychom tady ještě mohli vyhrát,“ pokračuje.

Nakonec se Opavští museli spokojit s bodem, byť si v závěru mohli sáhnout i po třech. „Máme první bod, který bude cenný, až když doma za týden porazíme České Budějovice. Potom se uvidí. Samozřejmě jsme rádi, že jsme venku udělali první bod po třech zápasech, ale teď se musíme co nejlépe připravit na sobotu,“ předesílá Kováč.


sdílet