Kapitán pokračuje! Honza Žídek v SFC prodloužil smlouvu

5. 11. 2020
Redakce

Opava – Hlásíme skvělou zprávu! V dresu Slezského FC bude dál pokračovat náš kapitán Honza Žídek. Zkušený obránce podepsal v Městských sadech nový kontrakt, jehož detaily klub nebude specifikovat.

„Žiďas je kapitán a patří k lídrům našeho týmu. Navzdory svému věku je na tom velice dobře pohybově. Co se týče fyzičky, jde podle mého názoru o jednoho z nejlepších hráčů v celé lize. Navíc je to místní kluk, ze zdejšího regionu. Dál s ním počítáme,“ vysvětluje sportovní manažer Slezského FC a trenér v jedné osobě Radoslav Kováč.

Pětatřicetiletý obránce je opavským odchovancem, ale do A-mužstva se v minulosti neprosadil. Přes štace v Dolním Benešově, Oldřišově, Lískovci a Frýdku-Místku se ovšem v létě roku 2015 vrátil zpátky do mateřského klubu a stal se nedílnou součástí jeho úspěšné éry.

V dresu Slezského FC si před třemi roky zahrál finále MOL Cupu a nechyběl ani u návratu do nejvyšší soutěže po třinácti letech. Premiéru mezi elitou si po vleklém zranění odbyl 27. října 2018, kdy naskočil do utkání s Příbramí (5:0).

„Prodloužení smlouvy si velmi cením. V Opavě jsem nadmíru spokojený a jsem velice rád, že jsme se s vedením domluvili na další spolupráci. Nyní už se těším, až se opět rozjede liga. Věřím, že budeme úspěšní,“ říká Žídek.

Ten si dosud ve FORTUNA:LIZE připsal 59 startů, ve kterých nastřílel pět branek a na čtyři nahrál. Své statistiky v opavském dresu začne Žiďas už brzy rozšiřovat.

Gratulujeme k podpisu a přejeme hodně štěstí, Honzo!


sdílet