První zápas po měsíci? Na to se vymlouvat nemůžeme, ví Žídek

9. 11. 2020
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Praha – Fotbalisté Slezského FC úvodní duel po opětovném rozjezdu FORTUNA:LIGY nezvládli. Proti Pardubicím ani jednou neskórovali a prohráli 0:1. Jak zápas viděl kapitán Honza Žídek?

„Bylo to utkání o jednom gólu, bohužel jsme ho dostali my. Měli jsme pološance, které jsme mohli dotáhnout do střely nebo i do větší šance,“ hodnotí Žídek.

„Rozhodla kvalita v předfinální a finální fázi, přitom jsme měli slušné příležitosti,“ uvědomuje si.

Fotbalisté Slezského sehráli první zápas po více než měsíční vynucené pauze nejvyšší soutěže. „Přestávky nejsou příjemné, ale my jsme se na to připravovali každý týden, že už se začne hrát,“ pokračuje.

„Byli jsme tak nastavení, že do toho půjdeme. Nakonec z toho byl měsíc, ale na to se vymlouvat nemůžeme,“ má jasno opavský kapitán.

Slezané chtěli v Ďolíčku navázat na vítězství proti Teplicím, ale to se jim nepovedlo. „Každé utkání je jiné, i soupeř. Připravujeme se vždycky tak, že chceme vyhrát doma nebo venku. Jen mě mrzí, že jsme nenavázali na tu výhru. Chtěli jsme načít bodovou sérii, kterou potřebujeme. Je to škoda, ale musíme pracovat dál,“ velí Žídek.


sdílet