Karviná? Dobrý test, těší Kováče. Co řekl o mladých hráčích?

14. 11. 2020
Redakce

Velké Hoštice – FORTUNA:LIGA má sice pauzu, opavští fotbalisté ale ze zápasového rytmu nevypadli. V pátek v přípravném utkání změřili síly s Karvinou a vedli si o poznání lépe než naposledy proti Pardubicím.

„Byl to dobrý test s kvalitním soupeřem, který jsme potřebovali. Vždycky jsme hráli jen mezi sebou a teď jsme nezvládli zápas s Pardubicemi. Bylo to špatné, bez pohybu, takže jsme do toho teď museli dát úplně jiné tempo,“ hodnotí opavský trenér Radoslav Kováč páteční duel s Karvinou.

„Kluci to odpracovali dobře. Vyhráli jsme, takže doufám, že nám to pomůže, co se týče sebevědomí. Musíme takhle pokračovat dál,“ pokračuje Kováč.

Po první bezbrankové půli poslal Opavu do vedení kapitán Žídek, jenže Karvinští zničehonic vyrovnali a trenér u postranní lajny zuřil… „Protože nemáme organizaci! To jsou naše obrovské chyby. Nakopli to a borec jde sám na bránu…“ nechápe.

„To je prostě šílenost, hrozně mi to vadí. Takhle už jsme s Karvinou dostali dva góly a teď znovu. Organizace hry musí být daleko lepší,“ předesílá.

Do hry naskočili i mladí hráči. Nechyběli Dalibor Večerka, Adam Gorčica i Denis Darmovzal, jenž bohužel kvůli zranění odstoupil ze hry. Příležitost dostali odchovanec Filip Jelínek, takřka 70 minut odehrál na hrotu Tomáš Rataj. „Chtěl jsem je vidět. Úplně si nemyslím, že jsou už připravení na ligu, ale ani jeden z nich mě nezklamal,“ přikyvuje Kováč.

Naopak v sestavě scházeli zdravotně indisponovaní Bojan Dordič s Matějem Hrabinou. „Jsou nakřáplí, ale brzy by měli být v pořádku,“ hlásí Kováč.

Trenéra Slezského FC musela potěšit zvýšená četnost střelby. „Vychází to z toho, že nahoře sbíráme míče a tlačíme se do zakončení. Takhle musíme pokračovat dál. Utkání s Pardubicemi nerozumím ještě teď, ale už je to za námi. Příští týden hrajeme se Slavií, budeme se snažit jí to co nejvíce ztížit a třeba urvat nějaké body,“ dodává.


sdílet