SFC jede na Slovácko. Potřebujeme udržet koncentraci, velí Kováč

27. 11. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká třetí utkání po opětovném startu FORTUNA:LIGY. V sobotu 28. listopadu od 16 hodin se opavský tým představí v Uherském Hradišti.

„Musíme bojovat. Slovácko je velmi dobře organizované mužstvo. Zároveň disponuje širokým kádrem, takže má kam sáhnout při případném střídání. Navíc si musíme dát pozor na jeho nebezpečné standardky,“ předesílá opavský trenér Radoslav Kováč.

Opavští se se Slováckem střetli naposledy v červnu, kdy na stadionu v Městských sadech skončilo utkání remízou 1:1. „Spíš než na soupeře se musíme soustředit hlavně sami na sebe. Potřebujeme udržet koncentraci po celých devadesát minut a musíme dbát také na dobrou organizaci hry, bez toho můžeme uspět jen těžko,“ má jasno kouč Slezského FC.

Ten v pátek oslavil své 41. narozeniny. Darují mu hráči vítězství? „Uvidíme, určitě by to byl nádherný dárek,“ přiznává Kováč.

Slezané odcestují do Uherského Hradiště v pátek, další den už půjdou do hry. A co škatulata v sestavě? „O změnách v základu uvažujeme, ale rozhodneme se až v den zápasu. Každopádně někteří hráči mají drobné zdravotní potíže, což při skládání sestavy budeme muset zohlednit,“ přiznává.

Sobotní duel má úvodní výkop na programu v 16 hodin.


sdílet