Slezské derby netradičně bez diváků – sledovat ho lze v televizi

2. 12. 2020
Klub

Opava – Velké derby mezi fotbalisty Slezského FC Opava a FC Baník Ostrava se blíží. Hrát se bude v sobotu 5. prosince od 14 hodin na Městském stadionu v Opavě.

Fotbalový svátek celého regionu se vzhledem k přijatým vládním nařízením a platnému Protokolu opatření - Manuál Covid-19, který je přílohou č. 1 Rozpisu celostátních soutěží 2020/21, bohužel odehraje bez přítomnosti diváků na stadionu.

I přesto si Slezský FC Opava i FC Baník Ostrava uvědomují možné bezpečnostní riziko vzájemného utkání, a proto vyzývají fanoušky obou klubů, aby využili jediné možnosti, jak tento velký zápas sledovat – prostřednictvím přímého přenosu na stanici O2 TV Fotbal. Apelujeme na příznivce obou klubů, aby se v žádném případě neshromažďovali v bezprostřední blízkosti Městského stadionu a jeho přilehlém okolí.

„Derby bez diváků není derby v pravém slova smyslu. Vždy ho provázela vynikající někdy až bouřlivá atmosféra, o kterou budeme tentokrát ochuzeni. Fanoušci budou muset sledovat slezské derby pouze v televizi. Je třeba si uvědomit, že v nynější koronavirové době musíme táhnout za jeden provaz, aby se naše každodenní životy co nejdříve vrátily do normálu, a co se fotbalu týče, aby se diváci už brzy mohli dostat zpátky na tribuny,“ říká ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan.


sdílet