Slezské derby je tady: Musíme vyhrát pro celou Opavu, velí Kováč

3. 12. 2020
Redakce

Opava – Velký fotbalový svátek se blíží. V sobotu 5. prosince od 14 hodin hostí opavský stadion v Městských sadech slezské derby, které se bohužel odehraje bez diváků na tribunách. Co před utkáním říká trenér SFC Radoslav Kováč?

„Je to největší regionální derby. Hrajeme doma, takže je pro nás samozřejmě velká ztráta, že se hraje bez fanoušků. Moc nás to mrzí, ale nemůžeme to ovlivnit,“ uvědomuje si opavský kouč.

„Kdo hrál derby, ví, o co jde. Všechno jde stranou. Pokud má někdo bratrance baníkovce, to nikoho nezajímá. Chceme vyhrát pro celou Opavu – pro nás, pro fanoušky a pro všechny, kteří v klubu pracují kromě paní Boženky,“ směje se Kováč.

Jeho mužstvo po opětovném rozjezdu FORTUNA:LIGY třikrát prohrálo a nyní už potřebuje zabrat. „Jednoznačně! Tři zápasy jsme nezvládli, to je potřeba jasně říct. Čeká nás derby a zápas, kterým se můžeme odrazit nahoru. Potřebují to hráči, aby se zvedli psychicky, ale i my a fanoušci. Je to strašně důležitý zápas. Musíme být agresivní, proměňovat šance, a hlavně si nesmíme dávat sami vlastní góly – to je jednoduchý recept,“ vykládá.

Baník naopak po restartu nejvyšší soutěž zvítězil v Příbrami, kde vyhrál hladce 4:0. Žádné další utkání ovšem vinou nákazy onemocněním COVID-19 v týmu neodehrál. Bude pro Opavu nečitelný? „Abych řekl pravdu, víme, že Baník je kvalitní mančaft, ale soupeře absolutně neřeším. Pro mě je podstatné, jak budeme hrát my,“ tvrdí trenér Slezského FC.

Ten bude mít kromě dlouhodobých marodů Josefa Hnaníčka s Janem Schaffartzikem k dispozici kompletní kádr. Mimo hru zůstává ještě polský záložník Bartosz Pikul. „Kluci jsou pokopaní, ale o nic vážného nejde,“ upřesňuje Radoslav Kováč.

Jeho tým stále trápí problémy se střílením branek. „Musíme na tom dále pracovat. Máme málo gólových hráčů a strašný problém dát gól. Mrzí nás to. Přitom máme začátky zápasů velmi slušné, vytváříme si šance, ale bohužel je neproměníme, a pak dostaneme stupidní gól, který nás složí. Musíme být koncentrovaní a zápas prostě urvat,“ nabádá.

Sobotní slezské derby startuje ve 14 hodin.


sdílet