Oslabená Opava míří pod Ještěd. Jedeme s dorostem, přiznává Kováč

15. 12. 2020
Redakce

Opava – Zraněními a onemocněním COVID-19 výrazně oslabený výběr Slezského FC se ve středu od 14 hodin představí na stadionu libereckého Slovanu.

„V pondělí jsme měli testy, k nakaženým se přidali další hráči. Většinou jde o hráče základní sestavy, což je pro nás velká komplikace. Čekáme, co bude dál. Dá se říct, že do Liberce jedeme s dorostem, takže nás čeká velice těžké utkání,“ přiznává opavský kouč Radoslav Kováč.

Trenérskému týmu přibývají vrásky na čele se složením sestavy. Lze říci, že spíš než výkonnost je nyní vstupenkou do sestavy zdravotní stav hráčů. „Už teď máme mimo hru více než jedenáct hráčů, takže je to pro nás fakt těžké. Pokud ještě někdo vyskočí, bude se to muset nějak rázně řešit. Ze základní sestavy máme pryč devět hráčů,“ vypočítává.

„Přitom doteď se nám nákaza vyhýbala. Občas nám vyskočil jeden, dva hráči, takže se to dalo nějak řešit a zvládnout. Teď nám to ale vyskočilo v takových počtech, že je to až nereálné,“ kroutí hlavou trenér Slezského FC.

Tomu nyní dělají radost hlavně mladíci, kteří kvapně naskakují do opavské sestavy. V sobotním duelu proti Mladé Boleslavi se navíc premiérově v nejvyšší soutěži střelecky prosadili Štěpán Harazim a Tomáš Rataj. „Určitě mě nezklamali. Tomáš hrál první zápas od začátku a hned dal gól. Bylo to pro něj těžké, protože liga je o něčem jiném. Štěpán Harazim zahrál také velice dobře. Hlavně první poločas zvládl velmi dobře. V tomto směru jen pozitiva. Další mladí kluci dostali ligové starty. Na lavičce jsme měli vesměs jen kluky, kteří dosud neměli v lize ani jeden start.“

Na severu Čech čeká opavský celek souboj s libereckým Slovanem. „V Liberci jsem chviličku hrál. Je tam prostředí, kde se hraje špatně každému soupeři. Slovan je dobře organizovaný tým. Má kvalitu a navíc hodně hráčů ze Slavie, takže nás čeká složité utkání,“ uvědomuje si Kováč, který na sklonku kariéry oblékal právě liberecký dres.

Jak vzpomíná na angažmá pod Ještědem? „Byl jsem tam rok a půl. Vracel jsem se po osmi letech ze zahraničí přímo z Basileje. Pro mě to byla nádherná doba. Zahráli jsme si evropské poháry, mli jsme skvělou partu, velmi kvalitní hráče a výborný trenérský štáb. Strašně rád na to vzpomínám,“ dodává na závěr.

Středeční utkání má výkop na programu ve 14 hodin.


sdílet