Odměna pro Kubného, brankářský talent podepsal první smlouvu

26. 12. 2020
Redakce

Opava – Slezský FC si pojistil služby talentovaného brankáře Mikuláše Kubného. Šestnáctiletý gólman, jenž má za sebou povedenou premiéru v nejvyšší soutěži, podepsal v Městských sadech svou první profesionální smlouvu.

„V áčku máme Mikyho už nějakou dobu, pracuje s ním trenér brankářů David Hampel. Víme, že je to velmi talentovaný kluk. Má skvělou figuru a navíc je výborně nastavený. Po všech těch peripetiích, kdy nám kvůli covid-19 vypadli všichni tři brankáři, na něj David ukázal pro zápas v Liberci a byla to šťastná volba. Jsem nadšený, jak to Miky v 16 letech krásně zvládl. Pokud bude pracovat jako doposud, má před sebou skvělou budoucnost,“ říká budoucí sportovní manažer Slezského FC Pavel Zavadil.

Ten oficiálně nastoupí na novou pozici 1. ledna, jednání s hráči se ale účastní už nyní společně s trenérem Radoslavem Kováčem. Jak hodnotil Kubného výkon v Liberci? „Sledoval jsem Mikyho při rozvičce a byla na něm patrná nervozita, ale srovnal se s tím fantasticky. I když hned na začátku přišla nepříjemná situace a inkasovaný gól z penalty, prvním zákrokem se do toho rychle dostal. A co pak předváděl, bylo obdivuhodné. Nebál se rozehrát, mluvil a dirigoval si obranu. Byla to skvělá volba,“ těší Zavadila.

A co na podpis svého prvního profesionálního kontraktu říká opavská gólmanská naděje? „Je to dobrý pocit, ale tímhle nic nekončí. Musím pokračovat dál a makat na sobě,“ uvědomuje si Mikuláš Kubný.

Ten se díky startu v Liberci stal historicky nejmladším brankářem v historii nejvyšší soutěže. Debut si odkroutil, když mu bylo přesně 16 let, tři měsíce a čtyři dny. „Všichni mi gratulovali. Je super se takhle zapsat do historie,“ usmívá se.


sdílet