Šéf Jaroslav Rovňan: Pro záchranu uděláme všechno

31. 12. 2020
Redakce

<i>Vážení přátelé opavského fotbalu,<br>a tím myslím Vás všechny – naše hrdé fanoušky, partnery, spolupracovníky, hráče, trenéry a v neposlední řadě majitele klubu.</i>

Máme za sebou rok, který byl pro všechny z nás v mnoha směrech nesmírně náročný. Věřme, že nejtěžší časy už jsou za námi, stále však nemáme ani zdaleka vyhráno. Procházíme složitou dobou, ale s koronavirovou pandemií se rveme statečně.

Slezský FC má za sebou další prvoligový rok, který byl opět velice hektický. Podařilo se nám udržet v nejvyšší soutěži, v níž nyní působíme už třetí sezonu v řadě. Výsledkově se nám bohužel nedaří podle představ. Mohu Vás ujistit, že nikdo z klubu rozhodně není spokojen s umístěním našeho týmu na poslední příčce tabulky FORTUNA:LIGY.

Všichni, kdo se na chodu nejen A-mužstva, ale celého klubu podílíme, si uvědomujeme obrovskou zodpovědnost vůči Slezskému FC Opava, jeho fanouškům, partnerům i majiteli. Slibuji Vám, že pro záchranu v nejvyšší soutěži uděláme vše, co je v našich silách. Odevzdáme maximum. To Vám garantuji.

Dobře víme, že nás čeká náročná cesta, ale jsme přesvědčeni o tom, že společně to jsme schopni dokázat. Velice mě ovšem mrzí, že nám přímo na tribunách nemůžete pomoci Vy – naši věrní fanoušci. Podobně jako góly, emoce, vítězství, ale i chyby, fauly či porážky jsou diváci neodmyslitelnou součástí fotbalu. Bez Vás to není a nikdy nebude ono. Osobně mi na stadionu neskutečně chybíte.

Pokud bych si měl pro nový rok 2021 něco přát, mám jasno: Abychom společně s Vámi všemi na tribunách mohli oslavit záchranu v nejvyšší soutěži a ruku v ruce s tím i naději na lepší zítřky SFC. Váš návrat na stadiony totiž bude znamenat jediné – že už se svět vrací do normálu.

Náš prvoligový tým chceme posílit. Jsem rád, že klubové vedení na to reflektuje a uvolnilo tímto směrem finanční prostředky. Nový sportovní manažer SFC Pavel Zavadil společně s trenéry intenzivně pracují na příchodu posil. S kluky jsem v každodenním kontaktu a vidím, že jedou na plné obrátky. Vím, že už byste nejraději znali jména všech nových hráčů, ale prosím o strpení. Zveřejníme je vždy, až budou dotaženy veškeré administrativní náležitosti. Nebojte, už brzy se dočkáte.

Na závěr mi dovolte Vám poděkovat za podporu v uplynulém kalendářním roce. Vážíme si toho. Moc to pro nás znamená. Do nového roku 2021 Vám přeji zejména pevné zdraví, hodně štěstí, pohody a radosti, kterou bychom Vám moc rádi přinášeli mnohem častěji. Věřím, že Vás nezklameme. Díky a držte se!

V úctě
Jaroslav Rovňan, ředitel Slezského FC Opava


sdílet