Slezskému FC pomůže Kulhánek, přichází na hostování ze Sparty

2. 1. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Slezský FC vítá ve svých řadách další novou tvář – třetí zimní posilou se stal záložník Jiří Kulhánek, jenž bude v Opavě působit formou půlročního hostování.

„Láká mě spolupráce s trenérem Radkem Kováčem. Bavili jsme se o tom, co si ode mě představuje. Chci pomoci Opavě, abychom tady zachránili ligu. Doufám, že se nám povede. Všichni bychom si to moc přáli. A co bude za půl roku? To se uvidí,“ usmívá se Jiří Kulhánek.

Čtyřiadvacetiletý středopolař se fotbalu vyučil v pražské Spartě, jejímž je kmenovým hráčem. Zkušenosti sbíral v druholigové Vlašimi či ve slovenské Trnavě. Své má odehráno také v nejvyšší soutěži, kde nastupoval za liberecký Slovan, Spartu, České Budějovice a naposledy působil v Mladé Boleslavi. Nyní další starty přidá v Opavě.

Očima Pavla Zavadila

„Jirka ve Spartě, ale i dalších klubech prokazoval, že má kvalitu. Potřebujeme posílit trojici uprostřed. Jirka bude přínosem pro naši defenzivní činnost, ale hodí se i do výstavby. Navíc je univerzál, takže může hrát i na pozici šestky. Vidíme v něm velký potenciál.“


sdílet