Slezský FC míří do Portugalska, s týmem letí i Smola či Hellebrand

3. 1. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC v neděli večer vyrazí na soustředění do Portugalska. Opavské mužstvo odcestuje společně s týmem pražské Slavie do Fara. Na palubě leteckého speciálu nebudou chybět ani další možné posily SFC.

Na jih Evropy vyrazí opavská výprava čítající 25 hráčů a realizační tým. Povolení k tréninkové činnosti se Slezským FC Opava nově získali také útočníci Tomáš Čvančara (FK Jablonec) s Tomášem Smolou (Gaz Metan Mediaş, Rumunsko) a záložníci Patrik Hellebrand (SK Slavia Praha / 1. FC Slovácko) s Lukášem Kaniou (FC Baník Ostrava / FK Blansko).

„Jejich působení v SFC intenzivně řešíme s jejich mateřskými kluby. Věřím, že se nám podaří dotáhnout do zdárného konce příchod všech hráčů. Byli by pro nás obrovským přínosem,“ říká sportovní manažer Slezského FC Opava Pavel Zavadil.

Do Portugalska s opavský týmem neodletěli zraněný brankář Kryštof Lasák, nemocný obránce Joss Didiba, útočník René Dedič a další hráči širšího kádru A-mužstva, kteří se budou připravovat v domácích podmínkách pod vedením trenérů Lukáše Černína a Davida Mikuly. Opavský kádr opustil záložník Jiří Texl, jemuž v lednu vyprší hostování z olomoucké Sigmy.

Nominace na zimní soustředění v Portugalsku (Algarve)

Brankáři: Tomáš Digaňa, Vilém Fendrich, Mikuláš Kubný, Vojtěch Šrom.
Obránci: David Březina, Štěpán Harazim, Matěj Helešic, Matěj Hrabina, Dalibor Večerka, Jan Žídek.
Záložníci: Patrik Hellebrand, Lukáš Holík, Lukáš Kania, Jiří Kulhánek, Karol Mondek, Aleš Nešický, Jan Řezníček, Jan Schaffartzik, Christ Tiéhi.
Útočníci: Tomáš Čvančara, Bojan Dordič, Václav Juřena, Bartosz Pikul, Tomáš Rataj, Tomáš Smola.

Realizační tým Sportovní manažer: Pavel Zavadil
Hlavní trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel
Trenér brankářů: David Hampel
Kondiční trenér: Michal Hampel
Vedoucí mužstva: Lumír Sedláček
Masér: Kamil Bitta
Fyzioterapeut: Petr Stuchlík
sdílet