Portugalské soustředění zrušeno. SFC se připravuje v Praze

4. 1. 2021
Redakce | FOTO: Kamil Bitta, sfc.cz

Praha – V neděli měli fotbalisté Slezského FC odletět leteckým speciálem na soustředění do Portugalska, jenže večerní odlet byl zrušen. Nyní Opavští zavrhli také variantu, že by na jih Evropy vyrazili později. Hráči se dál připravují v Praze, tým se do Slezska vrátí ve čtvrtek.

„Vzhledem ke zrušenému odletu celá naše výprava setrvala v Praze. Čekali jsme, jak se vyvine situace. Ve hře byla možnost, že bychom do Portugalska odcestovali později, ale nakonec padla i tato alternativa. Zvažovali jsme všechna pro a proti a rozhodli jsme se, že v Praze ještě setrváme,“ informuje sportovní sekretář Slezského FC a vedoucí A-mužstva Lumír Sedláček.

Opavská výprava se zpátky do Slezska vrátí ve čtvrtek. „Touto dobou jsme sice měli být v Portugalsku, ale nedá se nic dělat. Narychlo se nám podařilo zajistit přípravu ve sportovním komplexu na Zličíně, kde tým v pondělí absolvoval dvoufázový trénink. Držíme nastavený tréninkový plán, do kterého nechceme zasahovat, proto odkládáme i náš návrat do Opavy,“ pokračuje Sedláček.

„Čas na přípravu je krátký, takže v tréninkovém procesu budeme pokračovat tady v Praze. Tým máme pohromadě. Věříme, že se tady vytvoří dobrá parta. Teď pracujeme na tom, abychom tady mohli sehrát i přípravné utkání,“ dodává s tím, že Slezané se vrátí zpátky do Opavy ve čtvrtek po obědě.

Dle původních plánů by Slezský FC měl sehrát generálku před startem jarní části FORTUNA:LIGY s polským celkem Podbeskidzie Bielsko-Biala. „Přesný termín i hrací plochu nyní řešíme,“ upřesňuje Sedláček.


sdílet