Nešický: O SFC jsem měl samé dobré zprávy. Po Zavadilovi zdědí sedmičku

5. 1. 2021
Redakce

Opava – Má za úkol zkvalitnit střed hřiště a pomoci opavské ofenzivě. Zkušený záložník Aleš Nešický, jenž naposledy působil v Liberci, by se ve Slezsku mohl dostat i k zahrávání standardních situací. Po Zavadilovi dokonce zdědí číslo 7 na dresu.

„Jsem rád, že tady budu moci působit. Vždycky, když jsem tady nastupoval, hrálo se mi zde dobře, protože tady vždy byla výborná atmosféra. Místní fanoušci jsou skvělí a je velká škoda, že teď nemohou být na stadionu,“ mrzí Aleše Nešického.

„V Liberci jsem nehrál, takže se těším, že bych tady mohl hrát častěji. Věřím, že Opavě pomůžu k záchraně v lize. Musíme urvat co nejvíc bodů, aby se nám to tady povedlo,“ dodává jedním dechem.

Co rozhodlo, že zakotvil ve Slezském FC? „Láká mě spolupráce s trenérem Radkem Kováčem i Pavlem Zavadilem. Když jsem Opavu viděl v posledních dvou domácích utkáních, její výkon se mi líbil. Škoda, že neproměnila penalty, ale hrála dobrý fotbal. I poslední zápas v Liberci, kde nastoupila v totálně omlazené sestavě, převedla sympatický výkon. Věřím, že na jaře začneme sbírat body,“ pokračuje.

V opavské kabině narazil i na známé obličeje. „V Táboře a Liberci jsem byl s Bojanem (Dordičem – pozn. red.) a dříve z žáků či dorostu znám Honzu Řezníčka,“ upřesňuje. „S kluky jsme si psali ohledně bydlení i fotbalu. Říkali mi, že parta i trenérský štáb jsou tady fajn. Donesly se mi samé pozitivní ohlasy,“ přiznává Nešický.

Ten bude oblékat opavský dres s číslem 7, které neodmyslitelně patřilo Pavlu Zavadilovi. „Sedmička je prý volná. Už jsem o tom mluvil se Zavošem, snad mi ji nechá,“ usmívá se osmadvacetiletý fotbalista.

Kromě oblíbené sedmičky by po Zavadilovi mohl „zdědit“ i exekuci standardních situací. „Doufám, že jo, ale to se všechno teprve vyvrbí. Uvidíme,“ uzavírá Aleš Nešický.


sdílet