Krátká příprava? Věřím, že to vyladíme, hlásí novic Kulhánek

11. 1. 2021
Redakce

Opava – Jednou z nových tváří ve Slezském FC je záložník Jiří Kulhánek, který bude v Městských sadech hostovat z pražské Sparty. Co říká o záchranářské misi?

„Nebudu lhát. Hlavním lákadlem pro mě je, že Opavu trénuje Radek Kováč. Bavili jsme se o tom, co by po mě chtěl, a jaká by měla být moje role v týmu,“ vysvětluje záložník, jenž naposledy působil v Mladé Boleslavi.

Týmu z města škodovek se ale nedaří. „Mladá Boleslav měla a vždycky má ambice, takže tahle sezona je pro všechny v klubu velkým zklamáním. Odešel trenér Jozef Weber, kterého nahradil bývalý reprezentační kouč Karel Jarolím. Výkony jsou zklamáním, ale teď jsem v Opavě a mým hlavním cílem je zachránit ligu v Opavě,“ hlásí čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Záchrana v nejvyšší soutěži je pro všechny v SFC naprostou prioritou. „Věřím, že se nám to společně povede a co bude za půl roku? To se uvidí. Teď jsem tady od toho, abych Opavě pomohl zachránit ligu, což si tady všichni přejí. Jsem rád, že tady dostanu šanci. Doufám, že se jí chopím a odehraji co nejvíc zápasů. Budeme se snažit získat co nejvíce bodů. Věřím, že ligu zachráníme,“ pokračuje Kulhánek.


Jak zatím načítá nové spoluhráče potažmo celý mančaft? „Trenér Kováč chce hrát na tři stopery. Už jako soupeři mi přišlo, že Opava chce hrát zajímavý fotbal. Ostatně jako soupeř jsem tady nikdy nevyhrál. (směje se) Myslím, že by mi to mohlo sedět,“ tuší.

Odchovanec pražské Sparty naposledy ve FORTUNA:LIZE nastupoval za Mladou Boleslav. V živé paměti má i nedávný duel právě proti SFC, který skončil remízou 2:2. „V tom utkání jsem trochu pomohl Opavě. Udělal jsem chybu, kdy jsem mohl míč odkopnout na tribunu, ale snažil jsem se hrát fotbal a nahrál soupeři,“ připomíná chybu při odkopu, kdy nabídl premiérový gól v lize Štěpánu Harazimovi.

Tehdy byl soupeř, dnes už jsou oba spoluhráči. „Fotbal je o chybách, tohle se občas staně. Nakonec jsme v závěru měli štěstí, že Opava nedala penaltu… I když teď už můžu spíš říct, že je to škoda,“ usmívá se.

Zimní přestávka je vzhledem k nabušené termínovce extrémně krátká, už v sobotu čeká opavské fotbalisty první jarní utkání, v němž vyzvou Zlín. „Přišlo tady hodně nových kluků. Příprava je atypická a krátká, za chvíli už se hraje. Je to hodně rychlé. Může se stát, že to na začátku nebude fungovat hned, ale určitě to vyladíme a bude to fajn,“ je si jist Jiří Kulhánek.


sdílet