Posila do útoku! V Opavě bude na jaře hostovat Tomáš Čvančara

14. 1. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Zvýšit údernost opavské ofenzivy bude mít za úkol čerstvá posila SFC Tomáš Čvančara. Ten bude ve Slezsku působit formou půlročního hostování z Jablonce.

„V Jablonci jsem nebyl spokojen s mou herní vytížeností a začal jsem cítit, že by bylo dobré to zkusit jinde. Když se ozvala Opava, měl jsem velkou radost. A náš cíl? Ten je jasný – udržet se v lize,“ říká vytáhlý útočník. „Myslím si, že týmová kvalita je tady vysoká a měli bychom vyhrávat,“ dodává jedním dechem.

Dvacetiletý talent si zahrál za juniorku pražské Slavie, zkušenosti sbíral také v Itálii, kde kopal za Empoli. V uplynulém ročníku naskočil do 21 utkání za druholigový Vyšehrad a nasázel 13 branek. Podzimní část probíhající sezony FORTUNA:LIGY strávil v Jablonci, kde zapsal devět startu a jeden gól.

Dosud zatím v nejvyšší soutěži nastoupil do deseti duelů, přičemž jednou skóroval. Další zápasy přidá v opavském dresu, kde bude mít číslovku 37.

Očima Pavla Zavadila

„Tomáš je vysoký a rychlý útočník s fantastickým výběrem místa ve vápně, kde se výborně orientuje. Má dobré zakončení a dovede být nepříjemný v pressingu. V Jablonci měl obrovskou konkurenci v Doležalovi, Chramostovi či Schranzovi. Tomáše jsme měli dlouho vytipovaného. Jsme přesvědčeni, že nám v koncovce pomůže.“


sdílet