Ve středu jdeme na Spartu! Kováč: Prestižní zápas, ale teď kopu za Opavu

19. 1. 2021
Redakce

Opava – Už ve středu 20. ledna od 18 hodin čeká fotbalisty Slezského FC další ostrý zápas. V dohrávce 13. kola FORTUNA:LIGY se opavský celek střetne se Spartou. Co před zápasem říká trenér SFC Radoslav Kováč, který v pražském klubu v minulosti dlouho působil?

„Jsme zaplaťpánbůh víceméně zdraví, což je dobře, i když nějaké šrámy máme, a změny v sestavě budou. Už bychom nutně potřebovali vyhrát. Víme, že proti nám stojí silný soupeř jako Sparta, ale v naší situaci potřebujeme zvládnout každý zápas, ať už hrajeme proti komukoliv,“ hlásí trenér Slezského FC Radoslav Kováč.

Jak už naznačil, opavskou sestavu čekají změny. Ovlivnit zápasovou nominaci samozřejmě mohou i výsledky PCR testů na přítomnost viru SARS-CoV-2. „Tak je to vždycky, že jsme na špičkách. Týden se chystáme, a pak se to najednou celé změní, ale to se nedá nic dělat. Všichni to mají stejně,“ konstatuje.

Opavský kouč osobně sledoval sparťany v nedělním duelu na půdě ostravského Baníku. „Byl to remízový zápas, i když k vítězství měl asi blíže Baník. Sparta měla několik zajímavých brejkových situací, které mohla dotáhnout lépe. Hrála v omlazené sestavě, nastoupil i mladý Martin Vitík. Na to, že je mu 17 let, to zvládl skvěle,“ chválí Kováč výkon mladého sparťana.

„Sparta hrála v rozestavení 4-2-3-1, ale myslím, že u nás takhle hrát nebude a půjde proti nám s tříobráncovým systémem. Vím, že se jí do hry budou po zranění vracet nějací hráči. My budeme hrát to své, nebudeme toho moc měnit. Potřebujeme dobrou organizaci hry, a hlavně vstřelit nějakou branku. Zápas bude i hodně o běhání,“ pokračuje.

Radoslav Kováč ve Spartě zažil coby hráč dvě angažmá. To první po přestupu z Olomouce, následovaly štace ve Spartaku Moskva, West Hamu či ve švýcarské Basileji. Poté se spolehlivý záložník či obránce vrátil do Česka. Zahrál si za liberecký Slovan, a pak přišel návrat do Sparty. V letenském klubu působil také v pozici asistenta trenéra.

„Zažil jsem tam spoustu krásných chvil, ale teď kopu za Opavu. Pokud uspějeme, samozřejmě něco maličkého pro hráče nachystám,“ usmívá se opavský kouč.

Sparťanské vazby udržuje dosud. „Jsme dlouholetí kamarádi s Mirou Barankem. Občas si napíšu něco s Bóřou Dočkalem, ale teď máme každý své starosti. Každopádně se s nimi rád potkám a pozdravíme se,“ dodává na závěr Radoslav Kováč.

Středeční utkání má výkop na programu v 18 hodin. V přímém přenosu jej nabídne stanice O2 TV Sport.


sdílet