Hráli jsme dobře, těší Čvančaru. Ale potřebujeme větší dravost

22. 1. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Na hrotu útoku dřel, jenže gól mu stejně jako celému opavskému mužstvu zatím na jaře není souzen. Tomáš Čvančara se v duelu se Spartou sice trefil, jenže nešťastně do vlastní brány. Co podle něj chybí opavské hře?

„Potřebujeme dostat balony do šestnáctky – ať máme jakéhokoliv útočníka, když tam nepřijde míč, těžko budeme dávat góly,“ má jasno Tomáš Čvančara.

Herně přitom Slezané proti Spartě nepředvedli vůbec špatný výkon. „Už jsme měli lepší tvář hry, její obraz. Stále ale máme co zdokonalovat, protože tomu chybí finální fáze. Výborně se dostaneme před vápno, a pak to začneme obehrávat. Potřebujeme větší dravost – jít si za gólem a chtít vyhrát. Na pohled je to možná hezké, ale potřebujeme body,“ ví vytáhlý útočník.

„A říct si, že jsme hráli dobře se Spartou? To je za mě málo. Minimálně remíza by tomu slušela víc. Nechci, ať to vyzní blbě, ale pro nás budou důležitější zápasy s týmy zespod tabulky než se Spartou. Jak říkal trenér: Sparta musela, zatímco my jsme mohli. Každopádně už potřebujeme začít vyhrávat,“ pokračuje.

Zimní posila z Jablonce zatím čeká na vstřelený gól, i když ve středu si oficiálně jeden připsala. Bohužel vlastní. „Vůbec nic jsem neviděl. Proběhli přede mnou dva spoluhráči, ještě tam byl Hanci (Dávid Hancko – pozn. red). Nějak se mi to odrazilo od stehna do brány, bohužel,“ mrzí Čvančaru.

Opavský tým vedl v utkání při indispozici trenéra Radoslava Kováče Alois Skácel. „Bylo to nešťastné, vypadl nám trenér, ale celou dobu s námi byl v kontaktu třeba přes FaceTime. Nevidím to jako větší problém. Víme, co máme hrát. Navíc nám všechno zopakoval druhý trenér,“ uzavírá talentovaný fotbalista.


sdílet