Černín po prohře na Hané: Z naší strany to bylo herně slabé

23. 1. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Olomouc – Zdravotní indispozice nyní neumožňují trenérům Radoslavu Kováčovi ani Aloisi Skácelovi vést opavské A-mužstvo. Na Andrově stadionu tak na lavičce koučovali SFC další členové realizačního týmu – David Hampel, Michal Hampel, David Mikula, Lumír Sedláček a Lukáš Černín, jinak kouč divizní rezervy. Jak hodnotil prohru 1:4 se Sigmou?

„Na úvod bych chtěl pogratulovat Sigmě k vítězství, které bylo zasloužené. O výsledku se rozhodovalo už v první půli, kdy nám Sigma nedovolila být příliš aktivní v zakládaní útoku. Domácí byli důrazní, zvolili jsme vyšší nákop a mysleli jsme si, že budeme úspěšnější. Vít Beneš s Romanem Hubníkem nám toho ale moc nedovolili,“ přiznává Lukáš Černín.

„Sem tam jsem se dostali přes stranu prodlouženým balonem někam nahoru, ale tím to pro nás skončilo. Mysleli jsem, že navážeme na výkon v utkání se Spartou, kdy jsme na tom byli kombinačně velmi dobře, ale tohle utkání bylo z naší strany herně slabé,“ doplňuje.

Po dvou slepených brankách dostali Slezané třetí facku v podobě vyloučení Christa Tiéhiho. „Bylo to po dvou faulech, kdy nevím, jestli to bylo úplně na červenou, ale rozhodčí se tak rozhodl. O poločase jsme si řekli, že by bylo fajn, pokud by se nám podařilo utkání zdramatizovat,“ pokračuje Černín.

„Šli jsme do toho i s tím rizikem, které z toho plynulo. Naše hra se trochu zlepšila. Podařilo se nám snížit. V tom okamžiku jsme začali cítit šanci. Znali jsme statistiku Sigmy, že v posledních snad sedmi zápasech vždy vedla, ale nikdy to nedotáhla do vítězného konce. Domácí si to ale nenechali vzít. Byli aktivní a důrazní v šestnáctce. V agresivitě byla Sigma jednoznačně na vyšší úrovni,“ mrzí jednoho z opavských trenérů, kteří tým vedli při absenci Radoslava Kováče a Aloise Skácela.

Co řekl o vyloučení Tiéhiho? „Známe jeho charakter, je to pracovitý kluk. Udělal fauly, kterých v utkání bývá spousta. Myslím, že to nemusela být červená, ale rozhodčí se takhle rozhodl. Tiéhimu to výrazně vyčítat nebudeme, protože to není tak, že by tohle dělal pořád. Každopádně nám bude chybět, to jednoznačně,“ má jasno Černín.

Jak probíhala příprava týmu bez dua hlavních trenérů? „Nebyl to výrazný problém. Kdyby to trvalo týdny, asi by to bylo jiné. Pořád jsme ale v intenzivním kontaktu jak s Radoslavem Kováčem, tak Aloisem Skácelem i se sportovním manažerem Pavlem Zavadilem. Vše jsme řešili společně,“ vysvětluje bývalý fotbalista, jenž odkopal 45 utkání v nejvyšší soutěži.

Už ve středu se opavský tým představí na půdě pražských Bohemians 1905, v neděli pak doma vyzve brněnskou Zbrojovku. „Kvůli zranění jsme přišli o Tomáše Smolu, nebyl tady Jirka Kulhánek, což jsou kluci, kteří by pravděpodobně byli v základní sestavě. Pro nás je teď klíčový každý zápas. Jdeme do nich s vidinou toho, že se naše hra zlepšila a jsme schopni něco přivézt i ze hřišť soupeřů. Čekáme, kdy se to urve a dáme první gól. Máme Bohemku, a pak doma Brno, ale jak říkám, klíčové je pro nás nyní každé utkání,“ uzavírá Lukáš Černín.


sdílet