Hoří nám voda, přiznává Kováč. Co je potřeba zlepšit před Bohemkou?

26. 1. 2021
Redakce

Opava – Zápasový program fotbalistů Slezského FC je pořádně našlapaný. Už ve středu se opavský celek představí v Ďolíčku, kde ho čeká konfrontace s Bohemians Praha 1905.

Opavský kouč Radoslav Kováč ale stále nevydýchal sobotní prohru a hlavně nepovedený výkon na půdě Sigmy Olomouc. „Ze soboty jsem hodně zklamaný. Nečekal jsem, že to tam přijedeme v podstatě jen tak odehrát… Nefungovala nám organizace, nebylo tam nic. Myslel jsem si, že jdeme nahoru, ale pokud budeme hrát takhle, nemáme šanci,“ má jasno.

„Přitom dosud jsem z toho měl fakt dobrý pocit. Herně jsme podali velmi dobrý výkon se Spartou, i když jsme zápas nezvládli výsledkově. A pak přijde sobotní zápas v Olomouci, ze kterého jsem bez legrace zděšený. Blbě bráníme a nedáváme góly – strádáme v obou boxech. Tohle musíme jednoznačně zlepšit,“ velí Radoslav Kováč.

Bídný sobotní výkon si tým rozebral hned následující den. „Měli jsme video a kluci dostali céres. Doufám, že ke středečnímu utkání přistoupí úplně jinak a odvezeme si nějaké body, protože nám hoří voda,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Ve středu odpoledne se Opavští představí ve vršovickém Ďolíčku, kde je čeká Bohemka. „Také neprožívá zrovna dobré období. Se Slováckem jí nevyšla první půle, ale pak změnila rozestavení, šla do tří obránců, a nakonec zápas zdramatizovala. Kdyby Necid dal gól z penalty na 2:3, mohlo to být ještě zajímavé,“ popisuje. „Očekávám hodně bojovný a urputný zápas. Bude to o prvním gólu,“ dodává jedním dechem.

Trenéři se budou muset obejít bez důležitého středopolaře Christa Tiéhiho, jenž byl v sobotu po dvou žlutých kartách vyloučen. „Pro nás je to klíčový hráč, ale doufám, že ho dokážeme nahradit. V sobotu se nechal hloupě vyloučit. Byla to absolutní stupidita. Mluvil jsem s ním a vzal to velmi dobře, za což jsem rád, protože Christ je charakterově velmi dobře nastavený kluk,“ dodává Kováč.

Středeční zápas má úvodní výkop na programu v 16 hodin.


sdílet