Kováč před derby s Karvinou: Potřebujeme vyhrát jako sůl

5. 2. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká další důležitý zápas. V sobotu 6. února od 16 hodin se představí na půdě nedaleké Karviné. Jaké jsou čerstvé novinky z opavského tábora?

„Víme, do jaké situace jsme se dostali. Byli jsme přesvědčeni, že zvládneme zápas s Brnem, ale to se nám bohužel nepovedlo. Teď nás čeká další utkání a my se musíme maximálně snažit, abychom přivezli body. Víme, že na klucích je velká psychická újma. Potřebujeme vyhrát jako sůl. Doufejme, že to bude už teď v sobotu,“ přeje si opavský trenér Radoslav Kováč.

Jeho tým se v týdnu dával dohromady po trpké domácí porážce s Zbrojovkou. „Změnili jsme pár věcí. Trochu jsme odlehčili trénink, protože kluci to potřebovali. Dali jsme jim dokonce dva dny volno, protože jsme měli pět zápasů za dvanáct dní, takže jsme program upravili tímto stylem, aby trochu vyčistili hlavu,“ vysvětluje.

Duel s brněnským soupeřem v neděli nedohráli pro zranění útočník Lukáš Holík a kapitán Honza Žídek. „A jsou tam i další šrámy. Vypadl nám z toho také Václav Juřena. David Březina má čtyři žluté karty a nejistý je Tomáš Čvančara. Plus čekáme na výsledky všech testů na COVID-19. Uvidíme, jak budou kluci vypadat,“ pokračuje kouč Slezského FC.

Na podzim Opavští v domácím duelu s Karvinou vedli 1:0 poté, co se trefil Karol Mondek. Karvinští ale skóre otočili góly Papadopulose a Mikuše. „Utkání, které jsme s nimi doma hráli, jsme měli velmi dobře rozehrané a jen díky dvěma našich chybám to Papa celé otočil. Jeden gól dal a na druhý nahrál. V šestnáctce je to velice nebezpečný hráč,“ upozorňuje Kováč.

Co v sobotu čekat od nedalekého soupeře? „Karvinou jsme viděli hrát doma proti Slavii, viděli jsme je v Teplicích, kde prohrávali a šli do bodu. Síla v týmu je velká. Mají hodně vysokých hráčů a dobré standardní situace. Nečeká nás nic lehkého,“ uzavírá Radoslav Kováč.

Sobotní duel na Městském stadionu v Karviné má úvodní výkop na programu v 16 hodin.


sdílet