SFC se představí na jihu Čech. Chce to víc odvahy, velí Kováč

19. 2. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká další ligový duel, v neděli 21. února opavský celek změří síly s Českými Budějovicemi. S jakými plány míří Slezané do jihočeské metropole?

„Musíme taky někdy dát gól. To je zásadní, protože v posledních domácích zápasech jsme nevstřelili ani jednu branku. Dva góly dal Aleš Nešický v Olomouci a Karviné, kde jsme to ale nezvládli. Věřím, že jsme nastavení tak, že to jedeme konečně urvat. Opakuje se to. Naposledy jsme vyhráli v Českých Budějovicích před rokem a půl. To je tristní bilance. Sami víme, že jsme nezvládli domácí zápasy, takže si body budeme muset vzít někde venku,“ má jasno opavský kouč Radoslav Kováč.

„České Budějovice mají můj respekt, protože znám trenéra i hráče, které tam mají ze Sparty. Mají kvalitní tým. Dostávají málo branek, velmi dobře brání, směrem dozadu jsou poctiví. Je to velmi pracovitý mančaft, hraje systémem 4-2-3-1. České Budějovice jsou aktivní, nešetří krokem. Dobře přepínají z defenzivy do ofenzivy. Mají hráče, kteří umí dát gól,“ upozorňuje trenér Slezského FC.

„Nastoupí proti nám tým, který se pohybuje ve vrchních patrech tabulky, a má kvalitu. Nečeká nás nic lehkého, ale naše situace je jasná – musíme udělat všechno pro to, abychom si odvezli body. To je pro nás zásadní,“ ví Kováč.

Slezský FC zvítězil venku naposledy právě v Českých Budějovicích v létě roku 2019, od té doby na venkovní úspěch čeká. Nepříznivou sérii by tak rád zlomil tam, kde zapsal poslední venkovní vítězství. „To by bylo krásné. Na výhru čekáme už strašně dlouho, pro všechny je to složité. Musíme hrát jako jeden tým a věřit, že to urveme. A my tomu věříme, protože máme mančaft daleko lepší, než je pozice, kde se nyní nacházíme,“ tvrdí ambiciózní kouč.


„Chybí mi chuť více se porvat v obou boxech. Musíme jít do věcí, které bolí, které jsou nepříjemné, ale ve finále nás odmění. Dneska se nedávají góly tak, že stojíš ve vápně a dorazíš to. Musíme pro to udělat daleko víc.“

„Strašně se ale nadřeme na góly, které navíc ani nedáváme. Do šancí se přitom dostáváme. Chceme zlepšit standardní situace. Neprosazujeme se z nich. Potřebujeme daleko víc odvahy, abychom se nebáli a šli si, jak se říká, klidně rozbít držku, jen abychom to tam dotlačili,“ pokračuje.

Opavský tým je v tabulce FORTUNA:LIGY poslední, vyhlídky tedy nemá moc příznivé. I to se řešilo na úterní schůzce klubového vedení se sportovním úsekem. „Analyzovali jsme naši hru. Rozebírali jsme, proč nedáváme góly. Byla to velmi konstruktivní debata, ale ty věci se opakují: Chybí mi chuť více se porvat v obou boxech. Musíme jít do věcí, které bolí, které jsou nepříjemné, ale ve finále nás odmění. Dneska se nedávají góly tak, že stojíš ve vápně a dorazíš to. Musíme pro to udělat daleko víc,“ má jasno Kováč.

Jak to před nedělním duelem na jihu Čech vypadá s početnou marodkou? „Moc se toho nezměnilo. Mimo hru zůstávají Lukáš Holík, Václav Juřena a Honza Žídek. Uvidíme, co ještě ukážou testy na COVID-19,“ připomíná opavský trenér s tím, že mimo hru zůstávají brankář Kryštof Lasák, obránci Josef Hnaníček a Adam Rychlý i záložníci Bartosz Pikul a Adam Ščudla.

Nedělní utkání má výkop na programu ve 14 hodin, utkání vysílá stanice O2 TV Sport 5. Průběh utkání můžete sledovat také na serveru Onlajny.com.

Stadion na mapě


sdílet