SFC míří do Teplic, chybí Didiba i Tiéhi: Ale nechceme jen nakopávat, říká Kováč

5. 3. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC už v pátek odpoledne vyrazili na sever Čech, kde je v sobotu 6. března čeká duel na půdě Teplic. Co před dalším důležitým duelem říká opavský trenér Radoslav Kováč?

„Potřebujeme tři body, to jednoznačně. Víme, že máme problémy se střílením branek, což nás provází celou dobu. Proto jsme, tam kde jsme. Máme nejméně vstřelených gólů, i když si šance vytváříme pořád. Ve finální fázi jsme strašně kostrbatí, ale věřím, že konečně najdeme cestu k tomu, abychom dali třeba i více než jeden gól,“ přeje si Kováč.

„Uvědomujeme si, že nás čeká těžké utkání s kvalitním soupeřem, ale do konce je třináct kol a pro nás je důležitý opravdu každý zápas do konce. Kdyby se to nezvládlo, Teplice by nám odskočily, ale sami jsme si před dvěma týdny dokázali, že můžeme vyhrát i venku. Zvládli jsme to v Českých Budějovicích a doufám, že budeme bodovat také v Teplicích,“ pokračuje kouč Slezského FC.

Ten bude na severu Čech postrádat obránce Josse Didibu a záložníka Christa Tiéhiho. Oba v posledním utkání s Jabloncem obdrželi čtvrtou žlutou kartu a disciplinárka jim tak vystavila stopku na jeden soutěžní zápas. „Vrátili jsme se i k zápasu v Českých Budějovicích, kdy dostali karty Čvančara s Helešicem. Netýká se to tedy jen Josse s Christem. Všichni byli potrestáni finančním postihem, protože tohle nestrpím. Kluci se musí věnovat hře, a ne rozhodčím,“ má jasno Radoslav Kováč.

Pro duel s Teplicemi ještě nebudou k dispozici útočníci Lukáš Holík s Václavem Juřenou, kteří se po zranění postupně zapojují do tréninkového procesu. „Do Teplic nejedou. Uvidíme, zda stihnou být připraveni na další zápas s Pardubicemi,“ upřesňuje. Naopak obránce David Březina, který si odnesl šrámy z posledního utkání s Jabloncem, by s trochou štěstí nastoupit mohl. „Doufám, že bude fit,“ dodává trenér SFC.

Co říká na adresu našeho sobotního soupeře? „Teplice teď třikrát po sobě neprohrály, zlepšily organizaci. Jsou poctiví směrem dozadu a dostávají méně gólů. Mají zkušené hráče, kteří umí dát gól. Je to kompaktní mužstvo,“ popisuje Kováč.

Severočeši ve středu v rámci osmifinále MOL Cupu porazili Brno v poměru 2:0. Trávník v AGC Aréně Na Stínadlech tak dostal zabrat. „Terén bude samozřejmě těžký. V některých fázích budeme muset zjednodušit hru, na druhou stranu od nás nikdo nemůže čekat, že bychom nakopávali balony. Vždycky, když s tím začneme, organizace hry je pryč. Nemáme druhý balon a je z toho vždy paskvil. I na náročném terénu se budeme snažit hrát kombinačně,“ uzavírá kouč Opavy.

Stadion na mapě


sdílet