Za šanci jsem vděčný, přiznává Hellebrand. Jak vnímá duel se Slavií?

19. 3. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Fotbalisté Slezského FC se v nedělní podvečer představí na půdě úřadujícího šampiona. V Sinobo Stadium na trávník ale nevyběhne záložník Patrik Hellebrand, který je v Opavě na hostování právě z pražského celku.

„Čeká nás strašně těžký zápas. Slavia má hodně kvalitních hráčů. Mohou to protočit. Pro nás to bude obrovsky těžké. Sám jsem na to zvědavý,“ říká před zápasem šikovný fotbalista.

Se slávistickou kabinou na dálku udržuje pravidelný kontakt. „Často mi volává trenér Houštecký. S kluky si občas napíšeme, nejvíc si volám se Ševou,“ zmiňuje Hellebrand Petra Ševčíka. Borce, který v minulosti krátce také oblékal opavský dres.

Proti svému klubu, jehož je kmenovým hráčem, nebude moci v neděli nastoupit. „To bylo předem dané, takže to samozřejmě respektuji,“ hlásí. Jak bude zápas se Slavií prožívat? „Abych řekl pravdu, bude to pro mě opravdu zvláštní. Ani neumím moc popsat, jaký to je pocit,“ usmívá se.

V posledním duelu Opavy s Pardubicemi poprvé na jaře chyběl v základní sestavě. „Ale trenér mi vysvětlil, proč to tak je. Jsem rád, že jsme to zvládli. Je to pro nás důležité vítězství. Věřím, že teď bude na našem kontě bude přibývat čím dál víc,“ pokračuje Hellebrand.

Slavia vévodí tabulce nejvyšší soutěže, kdežto ve Slezsku se bojuje o záchranu. „Musím říct, že je to zatím asi nejtěžší část mé kariéry. Vůbec jsem si nemyslel, že to bude tak těžké. Věřil jsem, že budeme vyhrávat a sbírat body, ale to se nám moc nedařilo. Proto je důležité, že jsme zvládli zápas s Pardubicemi. Potřebovali jsme nutně tři body. Díky výhře jsme zpátky ve hře. Věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce a zachráníme se,“ doufá talentovaný fotbalista.

„Sestupové starosti jsem zažil v dorostu, kdy jsme se dva roky zachraňovali v devatenáctce. Vůbec se to ale nedá srovnat s tím, jak to vypadá tady v lize. Snažím si z toho vzít to dobré. Už teď jsem vděčný, že tohle zažívám. Není to samozřejmě nic příjemného, ale jsou to zkušenosti k nezaplacení,“ přiznává Patrik Hellebrand.

Jeho jméno se objevilo mezi náhradníky v nominaci reprezentační jednadvacítky na mistrovství Evropy. „Jsem za to samozřejmě moc rád. Nejraději bych byl, kdybych byl přímo v nominaci, ale věřím, že se tam ještě dostanu. Každopádně doufám, že se nám povede postoupit ze skupiny a uděláme úspěch,“ přeje si.


sdílet