SFC se v neděli ukáže na půdě Slavie. Jsme schopni něco urvat, věří Kováč

20. 3. 2021
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC mají před sebou další náročnou misi. V nedělní podvečer se představí na půdě pražské Slavie, úřadujícího českého mistra.

„Čeká nás hodně těžký zápas. Vůbec se nebudeme bavit o tom, kdo je favoritem utkání. Když vidíme Slavii v posledních dvou letech, je to zkrátka evropský mančaft. Víme, že nás čeká neskutečně silný tým. Slavia hrála ve čtvrtek Evropskou ligu, takže si myslím, že trenér Trpišovský to trochu prostřídá, ale u Slavie je to asi jedno. Tak jako tak nás čeká velmi těžký zápas,“ uvědomuje si opavský trenér Radoslav Kováč.

Sešívaní ve čtvrtek zvítězili v odvetě na půdě skotských Rangers 2:0 a postoupili do čtvrtfinále Evropské ligy. „Viděli jsme zápasy Slavie v lize i v Evropě. Někteří její hráči mají obrovskou formu. Třeba Nico Stanciu, nebo Sima s Olayinkou, ale jsou tam i Kuchta, Tecl, Provod a další. Celý tým udělal obrovský progres a má velkou sílu,“ pokračuje Kováč.

V čem tkví největší síla Slavie? „V pracovitosti a individuální kvalitě hráčů, kteří zároveň hrají týmově. Nešetří krokem, výborně přepínají z ofenzivy do defenzivy a naopak. Jsou na sebe neskutečně nároční, proto jsou tam, kde jsou,“ má jasno ambiciózní kouč.

Ten už by mohl mít k dispozici útočníky Lukáše Holíka s Václavem Juřenou. „Kluci s námi už nějakých deset dní trénují. Měsíc byli mimo hru kvůli poraněnému kotníku. Navíc ještě jdeme na covidové testy. Uvidíme, jak na tom kluci budou,“ hlásí Kováč.

Jaká cesta povede k úspěchu na slávistickém Sinobo Stadium? „Musíme pohlídat všechny hráče Slavie. Nesmíme faulovat a dovolit Slavii zahrávat standardky. Musíme hrát na 150 procent, mít štěstí a věřit, že jsme schopni něco urvat. Máme určitý herní plán. Uvidíme, jak to bude fungovat,“ uzavírá trenér SFC.

Nedělní utkání mezi SK Slavia Praha a Slezským FC Opava startuje v 18:30 hodin. Sledovat ho můžete živě na stanicích O2 TV Fotbal či O2 TV Sport 1 a 7, alternativou je textový on-line přenos na serveru Onlajny.com.

Stadion na mapě


sdílet