Po pauze zpátky do boje! Slezský FC vyzve Slovácko

2. 4. 2021
Redakce

Opava – Po reprezentační pauze jdou fotbalisté Slezského FC do ostré akce. V sobotu od 16 hodin na stadionu v Městských sadech hostí čtvrtý celek tabulky ze Slovácka.

„V kádru máme nějaké šrámy. Uvidíme, jak dopadnou testy na covid, ale první týden v repre pauze jsme dobře potrénovali. Věřím, že budeme nachystaní dobře,“ říká na úvod opavský kouč Radoslav Kováč.

„Celá sezona je pro nás mentálně složitá. Kluci dostali během repre pauzy volný víkend, aby vyčistili hlavy. Věřím, že jim to pomohlo,“ přeje si trenér Slezského FC Opava.

Jeho mužstvo v sobotu čeká duel se čtvrtým Slováckem. „Má fantastickou sezonu, je to výborně poskládané a zkušené mužstvo. Maji velmi rychlý protiútok. Jsou skvělí směrem do defenzivy, plus mají nebezpečné standardní situace. Nečeká nás nic lehkého,“ uvědomuje si.

Co je potřeba udělat pro to, aby Slezané v sobotu uspěli? „Je to hodně o hlavě. Když jste pořád dole, je to složité. Čekali jsme, že výhra v Českých Budějovicích pro nás bude impuls a bude to jen lepší, jenže to nepřišlo,“ mrzí Kováče.

„Herně ne, ale výsledkově jsme zvládli zápas s Pardubicemi. Na Slavii jsme jakžtakž zvládli první poločas, jenže pak jsme dostali čtyři góly. Celou sezonu nás trápí finální fáze. Strašně moc bych si přál, aby to teď o víkendu bylo lepší,“ dodává na závěr trenér SFC.

Sobotní utkání má úvodní výkop na programu v 16 hodin. Utkání můžete sledovat na O2 TV Fotbal, O2 TV Sport 5 či prostřednictvím textového on-line přenosu na serveru Onlajny.com.


sdílet