Ondřej Ficek: Vstřelené góly novým hráčům pomohou

9. 7. 2012
Redakce

Slezský FC změřil v Oldřišově síly v dvojzápase se Zlínem. Nejprve proti sobě nastoupily „silnější“ výběry a utkání zvládla o poznání lépe Opava, které uštědřila Zlínským šestku. Ve dvou gólech měl prsty i ofenzivní střední záložník Ondřej Ficek.

Málokdo čekal, že si Slezané v dopoledním horku se Zlínem pohrají jako kočka s myší. O to příjemnější byl pro opavské příznivce výsledek utkání, kdy jejich miláčci zvítězili jasně 6:1.

„Šlo určitě o nečekané vítězství, ale je třeba říci, že při nás stálo hodně štěstí. Skoro z každé šance jsme totiž vstřelili gól. Navíc je dobře, že se prosadili noví hráči. Myslím si, že jim vstřelené góly pomohou,“ poznamenal na úvod Ondřej Ficek. Bylo vidět, že oba testovaní fotbalisté Slezského FC záložník Michal Šrom i forvard Hynek Prokeš hru Opavy zkvalitnili a do týmu rychle zapadli.

„Určitě, oba dva jsou výborní fotbalisté a jsou pro mužstvo přínosem,“ řekl na adresu možných posil maličký tvořivý středopolař. Opavští Zlín přehrávali ve všech směrech a zdálo se, že i přes tvrdé tréninkové dávky trenéra Mazury mají lehčí nohy, než hostující fotbalisté.

„Myslím si, že obě mužstva na tom byla stejně. Hodně nás zvedl nový útočník. Dávali jsme mu míče za obranu a on byl rychlejší, než obránci soupeře, což nám dost pomohlo. Jinak se jednalo o vyrovnaný zápas, ale naše protiútoky byly pro soupeře zkrátka smrtící,“ popisoval třetí přípravné utkání Slezského FC jeho vlastní odchovanec, který se připravuje na novou sezonu bez zdravotních komplikací. „Musím zaklepat. Zatím jsem v pohodě, je to dobré,“ pousmál se třiadvacetiletý fotbalista, jemuž dělá v přípravě největší problém běhání: „Jo jo, běhání je pro mě nejhorší. Je ho opravdu hodně, ale všichni víme, že to potřebujeme a zatím to zvládáme všichni,“ mrknul na své spoluhráče Ficek, který v přípravě zatím pravidelně nastupuje v první jedenáctce kouče Mazury uprostřed záložní řady. „Se svou rolí v týmu jsem spokojen. Musím přesvědčit trenéra, abych v základu zůstal i do startu druhé ligy. Nyní je na to ale ještě brzy,“ uvědomoval si bývalý mládežnický reprezentant.

Druhá nejvyšší fotbalová soutěž byla v týdnu rozlosována. Žluto-modří začínají doma 4. srpna s Mostem, týden nato míří pod žižkovský vysílač a následně budou hostit výběr pražských Bohemians. „Všichni už se těšíme, až soutěž začne. Na los jsem se již díval, ale je jedno, koho máme. Všichni soupeři jsou vyrovnaní a my musíme doma hlavně začít dobře s Mostem, jít zápas od zápasu a vyhrávat,“ uzavřel krátké povídání s jasným cílem fotbalista se skvostnou kopací technikou Ondřej Ficek.


sdílet