SFC a Globus nadělovaly, dětské domovy obdržely velikonoční balíčky

8. 4. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Slezský FC se ve spolupráci s opavským hypermarketem Globus rozhodl podpořit dobrou věc – Dětský domov Opava a Dětský domov Melč obdržely velikonoční balíčky v hodnotě 10 tisíc korun, celkem tak na podporu dětí putovalo 20 tisíc korun.

„Uvědomujeme si, že nejen v této nelehké době si děti zaslouží podporu. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci alespoň tímto způsobem. Zároveň bychom si přáli, aby nešlo pouze o ojedinělou akci, ale abychom na ni mohli v budoucnu navázat. Případně z ní rovnou udělat tradici,“ přeje si Jaroslav Rovňan, ředitel Slezského FC Opava. „Těší nás, že jsme mohli spojit síly s naším partnerem – hypermarketem Globus, který náš záměr aktivně podpořil,“ dodává.

Dětem, které vyrůstají v dětských domovech, předali bohaté balíčky trenér Radoslav Kováč společně se záložníkem Patrikem Hellebrandem. A povedlo se – děti byly nadšené!

„Rád bych Slezskému FC s hlubokou úctou poděkoval za hodnotné velikonoční balíčky. Děti z nich měly obrovskou radost, za ně i za sebe klubu velice děkuji. Je to krásný a lidský počin. Věřím, že se to opavskému fotbalu vrátí na sportovním poli,“ říká Milan Škrabal, ředitel Dětského domova Opava.

V podobném duchu hovoří i Jiřina Bejdáková, ředitelka Dětského domova Melč. „Slezský FC našim dětem daroval sportovní potřeby – míče, pálky na stolní tenis, tenisové i badmintonové rakety, kolečkové brusle či koloběžky. Moc si toho vážíme a za hodnotné dary velice děkujeme. Obzvlášť v této „covidové“ době děti potřebují sportovní vyžití a jakýkoliv pohyb. Tyto sportovní pomůcky tedy zcela jistě využijeme.“








sdílet