Derby je tady! Budeme se rvát o každý metr, slibuje Kováč

9. 4. 2021
Redakce

Opava – Velké slezské derby už se blíží. Tentokrát ho hostí Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích. Opavští změří síly s Baníkem v sobotu 10. dubna od 16 hodin.

Trenére, jak se těšíte na slezské derby?
Strašně moc. Vím, že pro tento region je to největší derby. Zažil jsem derby Sparta – Slavie, které je podle mě u nás největší, zažil jsem derby Liberec – Jablonec a jako trenér tady zdejší Opava – Ostrava. I když bez diváků, ale vím, že tohle derby je dvojka v republice.

Mažou se v derby rozdíly mezi oběma celky?
Většinou to tak bývá. Je to o aktuální odvaze, touze a disciplíně. To vše ale ukáže až samotný zápas. Pro nás i vzhledem k našemu postavení je to brutálně důležité utkání a bylo by skvělé ho zvládnout. Máme své starosti. Větším favoritem je Baník, ale jedeme tam se vztyčenou hlavou a budeme se rvát o každý metr.

Jaký je zdravotní stav hráčů?
Máme jich dost zraněných. Mimo hru je Paťa Hellebrand, Tomáše Čvančaru asi čeká operace kolene. Nemocný byl Joss Didiba. Naopak Jirka Kulhánek, který měl červenou kartu, už s námi je. Pro nás to jsou všichni důležití hráči, takže to je samozřejmě komplikace.

V posledním utkání se Slováckem jste změnili rozestavení. Budete se ho držet i dál?
Je dobré, že jsme si to vyzkoušeli a můžeme měnit systémy v průběhu zápasu. Myslím si, že až na první poločas jsme to zvládli celkem slušně. Uvidíme.

V čem je největší síla Baníku?
Je to silový a soubojový mančaft. Naposledy odehrál velmi dobré utkání v Liberci, kde si myslím, že měl vyhrát. Musíme si dávat pozor na jejich útočnou sílu, standardky. Na hrotu je Zajíc, pod hrotem hraje velmi dobře Tetour, křídla taky. Nečeká nás nic jednoduchého.

Sobotní derby startuje v 16 hodin, sledovat ho můžete na stanicích O2 TV Fotbal či O2 TV Sport 1 či 7, alternativou je textový on-line přenos na serveru Onlajny.com.


sdílet