Kulhánek: Snažíme se myslet pozitivně. Jak vnímá duel s Mladou Boleslaví?

16. 4. 2021
Redakce

Opava – Před zimním příchodem do Slezského FC oblékal právě dres našeho nejbližšího soupeře z Mladé Boleslavi. Co říká defenzivní záložník či obránce Jiří Kulhánek před sobotním vzájemným duelem?

Jirko, jak vnímáte sobotní zápas s Mladou Boleslaví, kde jste předtím působil?
Není pro mě extra prestižní zápas, protože jsem tam toho moc neodehrál. Navíc během zimy se kádr obměnil snad ze sedmdesáti procent, takže ty kluky ani moc neznám.

Mladá Boleslav angažovala trenéra Karla Jarolíma, přišlo dost hráčů a tým se výrazně obměnil. Dá se to srovnat s dobou, kdy jste tam působil?
Za pana Webera to byl takový ofenzivní fotbal. Chtěl hrát rychle dopředu, ale moc se nám to nedařilo. Pak přišel pan Jarolím, kterého jsem zažil asi jen čtrnáct dní. Chtěl tomu dát svou tvář. Zatím se mu to moc nedaří, protože extra rozdíl oproti podzimu nevidím. Pokud se nepletu, na jaře vyhráli třikrát. Asi si představovali, že budou jinde.

Jaké byly ty dva týdny, kdy k týmu přišel Karel Jarolím? Je o něm známo, že si velice zakládá na životosprávě a podobně…
Jasně, i za těch čtrnáct dnů jsem pocítil, že je to to takový trošku ras, ale všechno si zřejmě nechával na lednovou přípravu. Před zápasem ale byla určitá omezení – jen těstoviny a podobně.

Na podzim jste tady nastoupil v dresu Mladé Boleslavi proti Opavě. Jaké vzpomínky si odnášíte z toho zápasu?
Bylo to právě první utkání trenéra Jarolíma a vlastně i můj první pořádný zápas za Boleslav, takže si to pamatuju dobře. Opava nás tehdy překvapila, jak hrála. Přijeli jsme sem vyhrát, a nakonec jsme byli rádi za bod.

Pokud bychom spolu hovořili před týdnem, Mladá Boleslav by byla jedním našich z hlavních konkurentů v boji o záchranu. Teď se níže propadly Teplice. Jak vnímáte bodové rozestupy v tabulce?
Předtím jsme se dívali na Boleslav, jako nejbližší tým nad čárou sestupu. Teď tam jsou Teplice, ale pořád to pro nás znamená devět bodů. Musíme se soustředit hlavně na sebe, protože pokud nezačneme vyhrávat, může nám být jedno, kolik bodů mají ostatní.

Záchrana se nám vzdaluje, přesto ještě naděje žije. Jak zlomit sérii nezdarů?
Problém vidím hlavně v tom, že jsme za jaro dali šest gólů, a to je hlavní problém. Dokážeme uhrát výsledek 0:0 nebo 1:0, ale nedokážeme dávat góly. V žádném utkání jsme nedali víc než jeden gól, takže je těžké se zachraňovat. Když to ale prolomíme, šance ještě bude. Musíme ale začít dávat víc gólů, jinak se nám to nepovede.

Tohle si říkáme pořád dokola. V čem přidat? Co zlepšit?
Hrát o záchranu není ideální. Je tam tlak, musíte získávat body. A když se to dlouhodobě nedaří, je to ještě těžší. Pořád se ale snažíme myslet pozitivně. Doufáme, že ještě uděláme nějakou sérii a ligu zachráníme.


sdílet