SFC jede na Spartu. Musíme hrát odvážně, velí Kováč

23. 4. 2021
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká náročná mise. V neděli od 16 hodin se představí na trávníku Sparty. Jaký zápas očekává Radoslav Kováč, který v pražském klubu působil coby hráč i trenér?

„Moc se na to těšíme, je to Sparta. Pro nás to bude krásný zápas. Někteří hráči tam budou hrát poprvé a někteří třeba i naposledy,“ říká na úvod trenér Slezského FC Opava.

„Víme, že favorit je jasný, ale pokusíme se to domácím co nejvíce ztížit. Navíc pořád teoreticky žijeme, takže zkusíme něco urvat,“ nabádá Radoslav Kováč. „Musíme to odpracovat a hrát odvážně,“ velí.

Jak vnímá sparťanské mužstvo, které vede někdejší kouč české reprezentace Pavel Vrba? „Sparta se herně určitě zvedla, je to velký klub. Odehrála dobré zápasy, byť teď naposledy nečekaně ztratila vedení 2:0 po poločase, což je docela neobvyklé,“ pokračuje opavský kouč.

Ten v minulosti na Letné působil coby hráč a také v pozici asistenta trenéra. „První zápas se Spartou jsem chyběl kvůli covidu, takže se samozřejmě moc těším,“ přiznává. „Ve Spartě jsem byl dlouho. Pořád jsem v častém kontaktu s Mírou Barankem. Těším se, až kluky uvidím a pozdravíme se. Zároveň si přeji, abychom dokázali uspět,“ dodává Radoslav Kováč na závěr.

Nedělní utkání ve sparťanské Generali Česká pojišťovna Areně startuje v 16 hodin. Utkání nabízí v přímém přenosu stanice O2 TV Fotbal a O2 TV Sport 1. Průběh zápasu můžete sledovat také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Stadion na mapě


sdílet