Žídek oslavil návrat do hry gólem. Teď musíme porazit Bohemku, velí

26. 4. 2021
Redakce

Praha – Kvůli zdravotním problémům vynechal tři zápasy, v neděli na půdě pražské Sparty se opavský kapitán Jan Žídek vrátil do základní sestavy a na Letné si po povedené akci připsal třetí gól v sezoně. Jak hodnotil zápas?

Honzo, jak jste viděl nedělní duel se Spartou?
Trenér nás nabádal, abychom byli odvážní a nebojíme se hrát. Myslím si, že v první půli to nebylo dobré. Sparta byla lepší na míči, dobře kombinovala a my jsme náběhy jejich hráčů moc nezachytávali.

O přestávce jsme si řekli, že nemáme co ztratit a musíme ukázat, že umíme hrát fotbal. Hodně tomu pomohli střídající hráči a naše hra se dost zvedla. Zaslouženě jsme dali kontaktní gól, a kdyby se mi povedlo snížit na 3:2, mohlo to být pro Spartu nakonec ještě hodně těžké. Škoda, že šance, které jsme měli, jsme nevyužili.

Povedlo se vám skórovat. Můžete popsat svůj zásah?
Už v první půli jsem se snažil tlačit do koncovky. Po změně stran jsem chtěl být aktivní také. Nejprve jsem chtěl jít do tandemu, ale byli tam dva hráči, tak jsem se rozhodl jít do šestnáctky. Lukáš Holík tam poslal krásný centr, já už jsem se snažil hlavně trefit bránu a byl z toho gól.

Pro vás už třetí v sezoně. Společně s Alešem Nešickým tak jste nejlepším střelcem týmu…
Za tři góly v lize jsem samozřejmě rád, když si ale promítnu zpětně své šance, mohl jsem jich dát mnohem víc. I za ty tři jsem rád, na druhou stranu jsem smutný. I druhou šanci jsem měl vyřešit gólově. Věděl jsem, že mě hlídá Karlsson a věřil jsem si, že jsem silnější hlavičkář než on. Na chvilku se mi balon ztratil, snažil jsem se ho umístit k tyči, bohužel to skončilo kousíček vedle.

Co vaše zdravotní potíže? Už jste definitivně fit?
Původně mi dal trenér volno až do pondělí, ale už minulý týden jsem začal běhat a cítil jsem se den po dni líp a líp. Říkal jsem mu, že po středečním utkání s Libercem už bych to chtěl zkusit naplno. Ve čtvrtek, v pátek i během soboty to bylo v pohodě, takže jsme se rozhodli, že do toho půjdu s tím, že uvidíme při zápase. Musím zaklepat, že to bylo v pohodě.

Jak vnímáte naše vyhlídky na záchranu?
Šanci na záchranu stále vidím, i když musím upřímně říct, že to bude hodně složité. Pořád si totiž myslím, co říkám delší dobu – že tenhle tým má na víc než tam, kde jsme. Byl bych špatný kapitán, kdybych tomu nevěřil. Stoprocentně věřím, že to stále ještě můžeme zdramatizovat. Potřebujeme porazit Bohemku a doufám, že tabulku ještě zamotáme.


sdílet