Skácel navzdory porážce: Náš výkon nebyl vůbec špatný

26. 4. 2021
Redakce

Praha – Letos poprvé se opavským fotbalistům podařilo v ligovém utkání vstřelit dva góly, na Spartu to ale nestačilo. Slezané se z pražské Letné vrátili po porážce 2:4 bez bodu.

Sparťanský celek položil základ nedělního vítězství už v první půlhodině, kdy krátce po sobě skórovali Adam Hložek a Srdjan Plavšič. „Sparta byla velkým favoritem, my jsme tady chtěli uhrát co nejlepší výsledek. Bohužel jsme při prvním gólu nechali Dočkala odcentrovat a Hložka vyniknout. Zanedlouho jsme navíc inkasovali gól na 2:0,“ hodnotí utkání opavský kouč Alois Skácel.

Krátce po změně stran Pražané udeřili potřetí. „Když jsme dostali po prohraném souboji uprostřed hřiště branku na 3:0, zdálo se to být definitivní. Pak se nám ale utkání podařilo zdramatizovat,“ popisuje Skácel.

Po povedeném centru Smoly z pravé strany totiž hlavičkou skóroval navrátilec do sestavy Žídek. „Na levé straně byl velmi agilní. Krátce nato mohl dát i gól na 3:2,“ vrací trenér SFC k další slibné šanci opavského kapitána. „Podali jsme dobrý a bojovný výkon. Utkání se divákům muselo líbit,“ tuší trenér opavských fotbalistů.

Co pozitivního si odnáší z nedělního zápasu? „Z naší strany byl hodně dobrý druhý poločas. Navíc můžeme s úspěchem kvitovat, že jsme po dlouhé době dali dvě branky, a ještě na Spartě. I když jsme prohráli, náš výkon proti silné Spartě nebyl vůbec špatný,“ dodává Alois Skácel.


sdílet