Kováč před Sigmou: Fanouškům chceme udělat radost

14. 5. 2021
Redakce

Opava – Slezský FC čeká předposlední domácí prvoligový duel. Opavský celek v sobotu od 15 hodin změří síly s olomouckou Sigmou. Co před zápasem říká trenér Opavy Radoslav Kováč?

„Na zápas se moc těším. V lednu, kdy jsme hráli v Olomouci, jsem měl covid, takže jsem bohužel nemohl pozdravit lidi z klubu, kde jsem začínal. Na některé se hrozně moc těším. Uděláme vše pro to, abychom našim fanouškům udělali radost. Máme tři kola do konce, které chceme odehrát na co nejvyšší úrovni a pokusit se urvat co nejvíce bodů,“ říká Radoslav Kováč před závěrečnými ligovými boji.

Slezský FC už je po víkendu jistým sestupujícím do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Kluci ale hrají o sebe, a hlavně si myslím, že to z hráčů všechno spadlo. Byl na ně tlak a už ve Zlíně hráli uvolněněji. Ten zápas jsme měli vyhrát. Bod z venku je sice dobrý, ale měli jsme na tři a bohužel se nám to nepodařilo. Teď bychom chtěli na náš výkon navázat,“ přeje si trenér Slezského FC.

Opavský tým se v sobotu odpoledne střetne s nedalekou Olomoucí. „Sigma momentálně dává šanci mladým hráčům, za což u mě má kredit. Kryštof Daněk vypadá skvěle. Zmrzlý tam už hraje déle, naskakuje Šíp a mají i další mladé kluky. Jsou zachránění, mají klid a mohou to zkusit. Hrají, dá se říct, v pohodě. I když před půlrokem byli vysoko, takže jsou asi zklamaní, kde jsou teď,“ tuší Kováč.

Absence
Nejsou k dispozici Joss Didiba (karetní trest), Štěpán Harazim (zranění), Bartosz Pikul (zranění), Christ Tiéhi (rekonvalescence) a Jan Žídek (zranění).

Ten právě na Hané coby hráč poprvé naskočil do nejvyšší soutěže. „Ale už je to skoro dvacet let, z Olomouce jsem odcházel v roce 2003. Olomouc mi dala šanci, dala mi ligu, a toho si vážím. Na zápas se moc těším. Znám tam nějaké kluky, jsem v kontaktu třeba s Jirkou Nečkem. S Latošem (Radkem Látalem – pozn. red.) jsem ještě hrál, nebo i proti němu. Uvidím spoustu známých tváří,“ těší se opavský kouč.

V sobotu nebude moci počítat s několika hráči. „Christ Tiéhi už je s námi asi deset dní v tréninku, ale ještě to není do zápasu ani na lavičku, takže nám bude chybět. Didiba je vykartovaný. Jsou tam nějaké další šrámy, ale to už jsme si zvykli. Budeme hrát s těmi hráči, které budeme mít k dispozici,“ dodává Radoslav Kováč.

Sobotní utkání startuje v 15 hodin. Přímý přenos nabízí stanice O2 TV Sport 7, průběh zápasu lze sledovat také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Informace o distribuci vstupenek

Stejně jako při posledním utkání s Bohemkou můžeme na Městský stadion pustit osoby z řad dlouhodobých partnerů klubu, mezi které lze řadit i klubové permanentkáře, a to v počtu necelých 10 % kapacity stadionu.

Získat vstupenku na sobotní utkání se Sigmou »

SFC uvolní v rámci kvóty ve výši 10 % kapacity stadionu pro permanentkáře cca 600 vstupenek, které si budou moci fanoušci opatřit on-line prostřednictvím sítě Ticketportal, kde je možnost si po zadání čísla permanentky bezplatně objednat a vytisknout vstupenku. Manipulační poplatek hradí klub.

Výhodu zde budou mít majitelé permanentek Patriot+, kterým garantujeme vstup na utkání. Pokud si svou vstupenku nerezervují skrz systém Ticketportal, budou si ji moci vyzvednout před utkáním u vstupu na sekretariát po předložení permanentky Patriot+.

Co potřebuji, abych se dostal na stadion?

  • platnou a vytištěnou vstupenku
  • respirátor – minimálně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu
  • screeningový dotazník – který je nutno vyplnit před vstupem na stadion (ke stažení » dotazník ve formátu .pdf a dotazník ve formátu .docx – důrazně doporučujeme předvyplnit doma
  • a) test – u vstupu bude nutné prokázat se potvrzením o negativním výsledku PCR či antigenního testu (ne starším než 48 hodin)
  • b) certifikát o absolvování očkování – certifikát Ministerstva zdravotnictví o provedeném a dokončeném očkování, tedy kdy od aplikace poslední dávky očkovací látky uplynulo nejméně 14 dní
  • c) doklad (lékařskou zprávu) o prodělání covidu v posledních 90 dnech – doklad o laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19 v posledních 90 dnech

Vzhledem k probíhající rekonstrukci tribuny F, budou pro diváky otevřeny tribuny – A, G, a H. Permanentkář tedy nebude mít nárok na své místo uvedené na permanentce, ale bude si moci prostřednictvím aplikace Ticketportal.cz vybrat sedadlo v rámci otevřených sektorů.

Možnost otestování formou RT-PCR testu, případně POC antigenním testem na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nabízí například Slezská nemocnice v Opavě, laboratoř SPADIA v Opavě, pobočka Moje ambulance Opava, SZZ Krnov či Globus Ostrava.

Vstupy na stadion

  • VIP – VIP vstup od Parkhotelu
  • Média – vstup pro média na tribunu přes sekretariát
  • Tribuna A, G, H – vstup přes turnikety od Střelnice a od ulice U Opavice

Každá osoba na stadionu musí po celou dobu používat výhradně respirátor minimálně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu, zachovávat bezpečné rozestupy ob jednu řadu tak, aby mezi jednotlivými usazenými osobami byl rozestup minimálně jednoho sedadla.

Zároveň Vás vzhledem k dodržení nezbytných formalit při vstupu na stadion (předložení vstupenky, screening formuláře, měření tělesné teploty a testu, dokladu o prodělání nemoci či certifikátu o očkování, atp.) žádáme, abyste na stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem – Městský stadion bude otevřen 1 hodinu před výkopem, tedy ve 14.00 hodin.

Věříme, že možnost sledovat utkání přímo na stadionu uvítáte a navzdory přísným bezpečnostním a protiepidemickým opatřením dorazíte po dlouhé době podpořit naše fotbalisty. Těšíme se na Vás.


sdílet