Poslední výjezd sezony: SFC se představí na půdě Zbrojovky

21. 5. 2021
Redakce

Opava – Předposlední ligový duel aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY před sebou mají fotbalisté Slezského FC. Ti se v neděli 23. května od 17 hodin ukážou na stadionu brněnské Zbrojovky.

„Bude to zápas dvou týmů, které spadly z ligy, takže nic příjemného, ale budeme se rvát. Chtěli bychom samozřejmě vyhrát, což se nám za rok povedlo jen třikrát, a to je hrozně málo. Budu se opakovat, ale chtěli bychom za zbývající kola udělat co nejvíce bodů,“ přeje si opavský kouč Radoslav Kováč.

V posledním vzájemném duelu na konci ledna zvítězil brněnský celek v Městských sadech 2:0. „Za dvacet minut mohlo být hotovo, ale nedali jsme šance a zápas jsme prohráli. Nakonec to nepomohlo ani Brnu, ale pro nás to tehdy bylo klíčové utkání stejně jako zápas s Příbramí. Potřebovali jsme obě utkání vyhrát, ale udělali jsme z nich jen bod. Tam se asi lámala celá sezona,“ vzpomíná trenér Slezského FC.

Absence
Nejsou k dispozici Matěj Hrabina (karetní trest), Štěpán Harazim, Bartosz Pikul, Tomáš Smola, Jan Žídek (zdravotní důvody).

Stejně jako Opava i Brňané už mají jistý sestup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „A stejně jako my mají problémy se střílením gólů. Myslím, že doma nevyhráli snad půlroku, takže v neděli udělají všechno pro to, aby to zvládli,“ myslí si.

„Brno bude pod větším tlakem než my. Je to klub, který stejně jako my do ligy patří. Spadlo se, je to nepříjemné, ale bohužel se tak stalo. My si každopádně půjdeme pro co nejlepší výsledek. Co se týče brněnského kádru, moc se mi líbí Pachlopník. O Růskovi říkají, že neměl dobrou sezonu, ale i když se od něj asi čekalo víc, dal pět gólů. Brno má podle mě kvalitu,“ pokračuje Kováč.

Jak jsou na tom jeho hráči zdravotně? „U některých hráčů tam jsou komplikace, ale vesměs jsme zdravotně OK. Navíc se nám vrací i Christ Tiéhi, do Brna pojede s námi,“ dodává na závěr trenér SFC.

Výkop utkání je na programu v neděli 23. května od 17 hodin. Duel můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport 2, alternativou je textový on-line přenos na webu Onlajny.com.


sdílet