Po prvním gólu se zhroutíme, štve Rychlého. Chválí odchovance

24. 5. 2021
Redakce | FOTO: Petr Nečas / FC Zbrojovka Brno

Brno – Opavský celek poslední venkovní duel sezony nezvládl, v duelu s brněnskou Zbrojovkou prohrál rozdílem tří branek. Co po nepovedeném utkání říkal obránce SFC Adam Rychlý?

„Utkání bych shrnul asi takhle: Podobní výkony se s námi táhnou celou sezonu. Je to naše klasika. Do zápasu vstoupíme dobře, máme tutovku, ale pak přijde balon za obranu, který si nepohlídáme, dostaneme gól a tím pro nás zápasy končí. Zhroutí se to a je konec,“ říká na úvod Adam Rychlý.

Nedělní duel v brněnské Wedos Areně byl soubojem dvou jistých sestupujících celků z nejvyšší soutěže. Jak to vnímal opavský odchovanec? „Do zápasu jsme chtěli vstoupit s čistou hlavou. I když už o nic nešlo, nechtěli jsme utkání jen tak dohrát. Šli jsme do něj s čistou hlavou, chtěli jsme urvat vítězství a zapsat body, ale bohužel se nám to nepodařilo,“ mrzí opavského stopera.

„Zkrátka se to opakuje. Do zápasů často vstoupíme dobře. Jsme aktivní, máme tutovky, ale pak přijde balon za obranu, který si nepohlídáme, dostaneme gól a je po zápase,“ konstatuje Rychlý.

„Když se podívám zpětně na první půli, hráli jsme deset, patnáct minut. Měli jsme tutovku, jenže pak jsme dostali gól na 0:1. Chtěli jsme to uhrát, ale neměli jsme odražené míče. Všude jsme byli pozdě, od toho se vše odvíjelo,“ pokračuje.

Poprvé v základní sestavě Slezského FC se objevili odchovanci – záložník Denis Darmovzal a útočník Denis Kramář odvedli solidní výkony. „Určitě, oba bych chtěl pochválit za jejich bojovnost. Navíc se nebáli hrát, odpracovali to. Oba jsou pro Opavu velkým příslibem,“ hlásí vysoký obránce.

V sobotu čeká opavský tým závěrečný duel sezony s Plzní. „S ligou bychom se chtěli rozloučit nějak slušně. Do zápasu dáme všechno a uvidíme, jak to dopadne,“ uzavírá Adam Rychlý.


sdílet