Rozlučka s ligou? V sobotu vyzveme Plzeň

28. 5. 2021
Redakce | FOTO: FCVP

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká závěrečný duel sezony a minimálně na rok také poslední prvoligový zápas. Opavský tým se v sobotu 29. května od 17 hodin představí v duelu s plzeňskou Viktorií.

„Na utkání se těšíme. Přijede k nám velmi kvalitní tým, jeden z nejlepších v republice. Plzeň neměla úplně dobré období, ale pořád je to pro mě velký klub. Čeká nás poslední zápas, končí spousta hráčů. Jedna éra končí, bude se to tady hodně obměňovat,“ uvědomuje si opavský kouč Radoslav Kováč.

Západočeši mají na dosah účast v evropských pohárech. „Je to pro ně jediná šance, jak do nich dostat. K jistotě jim chybí bod, takže do toho půjdou naplno, ale my bychom se s diváky moc rádi rozloučili výhrou. Kdyby to vyšlo proti Plzni, byla by to pro nás i pro diváky svým způsobem satisfakce po tom složitém roce. Uděláme vše pro to, abychom uspěli,“ pokračuje trenér SFC.

Viktorii ještě nedávno vedl slovenský kouč Adrián Guľa, který dříve coby hráč nastupoval za Opavu. Po jeho odvolání ovšem tým převzal někdejší reprezentační kouč Michal Bílek. Jeho asistentem je Pavel Horváth, jenž naposledy vedl Příbram.

„Trenéra Bílka velmi respektuji. Myslím, že je to velmi dobrý trenér. Horvi je stejně jako já na začátku trenérské kariéry, ale už prokázal, že fotbal vidí dobře. Svou hru trochu změnili. Nejsou tak dominantní na míči, hrají jednodušší a účelnější fotbal. S Baníkem vyhráli 4:0, takže se určitě zvednou,“ nepochybuje Kováč.

Absence
Nejsou k dispozici René Dedič, Štěpán Harazim, Bartosz Pikul, Jan Žídek (zdravotní důvody).

Odkud hrozí ze strany Plzně největší nebezpečí? „Má velmi dobré standardky, teď po nich dala dva góly. V plzeňském kádru jsou zajímavé individuality – Aldu Čermáka, Pavla Buchu. I mladý Šulcík je pro Plzeň velkou budoucností. Na křídlech jsou Ba Loua či Kayamba – oba rychlostní typy hráčů, kteří jsou silní v soubojích jeden na jednoho. Navíc jsou hodně variabilní,“ upozorňuje.

Radoslav Kováč v Brně poprvé do základu poslal odchovance Denise Darmovzala a Denise Kramáře. Je možné, že se v sestavě znovu objeví hned v sobotu? „Zvládli to dobře. Na to, že to byl jejich první ligový start od začátku, v žádném případě nezklamali. Jsou to naši hráči, kteří tady budou do budoucna určitě hrát,“ má jasno ambiciózní trenér.

Jak je na tom opavský tým zdravotně? „Zranil se Renda Dedič, který jde na opich zad. Nějaké ztráty a šrámy máme, ale tak je to holt celý rok,“ doplňuje Radoslav Kováč.

Sobotní utkání má výkop na programu v 17 hodin. Průběh zápasu můžete sledovat v přímém přenosu na ČT2, alternativou je textový on-line přenos.

Nové opatření MZČR se nevztahuje na zápasy F:L, na stadion může až 1000 osob

S účinností od 24. 5. 2021 vydalo Ministerstvo zdravotnictví ČR Mimořádné opatření, podle něhož pro osoby, které onemocnění COVID-19 prodělaly, platí prodloužená ochranná lhůta 180 dnů (a nikoliv 90 dnů jako doposud). Za neinfekční jsou pak považovány i osoby, které byly očkovány jen první dávkou očkovací látky a od aplikace první dávky uplynulo nejméně 22 dní. Nicméně s ohledem na skutečnost, že utkání F:L a F:NL je možné konat pouze na základě zvláštní výjimky, a to závazných hygienicko-protiepidemických podmínek vydaných Ministerstvem zdravotnictví ČR, které nadále platí, není možné nová pravidla prokázání neinfekčnosti aplikovat na závěrečné kolo F:L a F:NL.

Po poslední korekci Protokolu opatření – manuál COVID-19 se prodloužila doba platnosti testů na přítomnost onemocnění SARS-CoV-2 (v případě PCR až na 7 dní, v případě antigenního testu na 72 hodin) a rovněž se otevřela možnost vpustit na stadion také fanoušky, kteří nevlastní permanentní vstupenku. Celkem se tak sobotního utkání může přímo na Městském stadionu zúčastnit až 1 000 osob (dosud 700 osob), kdy do této kvóty jsou započítány také všichni členové pořadatelské a bezpečnostní služby, organizačních složek, zástupci médií, atp.

Výhodu zde budou mít majitelé permanentek Patriot+, kterým garantujeme vstup na utkání. Pokud si svou vstupenku nerezervují skrz systém Ticketportal, budou si ji moci vyzvednout před utkáním u vstupu na sekretariát po předložení permanentky Patriot+.

Co potřebuji, abych se dostal na stadion?

  • platnou a vytištěnou vstupenku
  • respirátor – minimálně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu
  • screeningový dotazník – který je nutno vyplnit před vstupem na stadion (ke stažení » dotazník ve formátu .pdf a dotazník ve formátu .docx – důrazně doporučujeme předvyplnit doma
  • a) test – u vstupu bude nutné prokázat se potvrzením o negativním výsledku PCR či antigenního testu (ne starším 7 dní v případě PCR testu, v případě antigenu ne starším než 72 hodin)
  • b) certifikát o absolvování očkování – certifikát Ministerstva zdravotnictví o provedeném a dokončeném očkování, tedy kdy od aplikace poslední dávky očkovací látky uplynulo nejméně 14 dní
  • c) doklad (lékařskou zprávu) o prodělání covidu v posledních 90 dnech – doklad o laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19 v posledních 90 dnech

Vzhledem k probíhající rekonstrukci tribuny F, budou pro diváky otevřeny tribuny – A, G, a H. Permanentkář tedy nebude mít nárok na své místo uvedené na permanentce, ale bude si moci prostřednictvím aplikace Ticketportal.cz vybrat sedadlo v rámci otevřených sektorů. Co se týče vstupenek, které putují do volného prodeje, budou uvolněny místa v sektorech H3 a H4. Jednotná cena lístku je stanovena na 100,- Kč.

Získat vstupenku na sobotní utkání s Plzní »

Možnost otestování formou RT-PCR testu, případně POC antigenním testem na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nabízí například Slezská nemocnice v Opavě, laboratoř SPADIA v Opavě, pobočka Moje ambulance Opava, SZZ Krnov či Globus Ostrava.

Vstupy na stadion

  • VIP – VIP vstup od Parkhotelu
  • Média – vstup pro média na tribunu přes sekretariát
  • Tribuna A, G, H – vstup přes turnikety od Střelnice a od ulice U Opavice

Každá osoba na stadionu musí po celou dobu používat výhradně respirátor minimálně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu, zachovávat bezpečné rozestupy ob jednu řadu tak, aby mezi jednotlivými usazenými osobami byl rozestup minimálně jednoho sedadla. Zároveň platí zákaz konzumace občerstvení včetně pití na tribuně.

Zároveň Vás vzhledem k dodržení nezbytných formalit při vstupu na stadion (předložení vstupenky, screening formuláře, měření tělesné teploty a testu, dokladu o prodělání nemoci či certifikátu o očkování, atp.) žádáme, abyste na stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem – Městský stadion bude otevřen 1 hodinu před výkopem, tedy v 16.00 hodin.

Věříme, že možnost sledovat utkání přímo na stadionu uvítáte a navzdory přísným bezpečnostním a protiepidemickým opatřením dorazíte po dlouhé době podpořit naše fotbalisty. Těšíme se na Vás.

Získat vstupenku na sobotní utkání s Plzní »


sdílet