SFC čekají čtyři přípravná utkání, v plánu je i soustředění

11. 6. 2021
Redakce | FOTO: Eliška Žídková, sfc.cz

Opava – Fotbalisté Slezského FC už znají program letní přípravy. Během ní čekají mužstvo pod vedením trenéra Romana Westa čtyři zápasové prověrky.

Tým se poprvé sejde v pondělí 21. června, kdy bude oficiálně zahájena společná příprava. Hráče na úvod čekají fyzické testy, a pak tvrdý tréninkový dril.

„Tři týdny se budeme připravovat doma v Opavě. Čekají nás náročné dvoufázové tréninky. Dopoledne budou kondičního rázu – běžecké a silové, odpolední budou tréninky naopak spíš herní. Čas bude samozřejmě i na regeneraci. Vždycky v sobotu nás čeká zápas, kluky protočíme nejspíš vždy po poločase,“ předesílá trenér Slezského FC Roman West.

Kromě čtyř zápasových testů by měli opavští fotbalisté vyrazit i na soustředění, o kterém se v tuto chvíli jedná. „Určitě někam vyrazíme. Co se týče kádru, jsme minus čtrnáct hráčů. Máme mladé kluky, pracujeme na příchodech nových hráčů a potřebujeme udělat partu. V tom nám soustředění pomůže,“ nepochybuje opavský kouč.

„V té době už půjde hlavně o regeneraci a superkompenzaci, abychom byli dobře nachystaní na ligu. Plus v rámci soustředění sehrajeme generálku s polským celkem GKS Tychy,“ dodává West.

Harmonogram letních přípravných utkání:

sobota 26. června: MŠK Púchov – SFC Opava (11.00)
sobota 3. července: SFC Opava – MFK Karviná (10.00)
sobota 10. července: SFC Opava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (10.30)
sobota 17. července: GKS Tychy - SFC Opava (čas a místo utkání budou upřesněny)

Poznámka: Změny v programu přípravných utkání jsou vyhrazeny.


sdílet