David Vavruška se vrací do SFC, stal se šéftrenérem mládeže

22. 6. 2021
Redakce

Opava – Poté, co se Roman West přesunul k druholigovému A-mužstvu, musel Slezský FC vyřešit personální obsazení pozice šéftrenéra sportovního centra mládeže a kouče devatenáctky. Těchto rolí se ujme David Vavruška, který už pro SFC dříve pracoval.

„Pro klub je prioritou udržení staršího dorostu v celostátní dorostenecké lize. Na příchodu trenéra Davida Vavrušky se shodli sportovní manažer mládeže Zdeněk Pospěch i sportovní manažer klubu Jaroslav Kolínek. Jsem tedy rád, že dorostenecké kategorie budou v dobrých rukách. Účast v celostátní lize dorostu je pro klub velice důležitá stejně jako výchova hráčů pro naše A-mužstvo a obecně profesionální fotbal,“ říká Jaroslav Rovňan, předseda Slezského FC Opava, z.s.

David Vavruška se vrací do známého prostředí. V srpnu roku 2012 převzal druholigový opavský celek po odvolaném Josefu Mazurovi s cílem zachránit tým v soutěži. To se mu ale nepodařilo a po porážce s Čáslaví čtyři kola před koncem sezony oznámil svou rezignaci.

Poté působil v libereckém Slovanu, s nímž v květnu roku 2015 ovládl MOL Cup. Následovalo angažmá v Teplicích a naposledy působil osmačtyřicetiletý kouč ve Viktorii Žižkov na pozici sportovního ředitele mládeže. Teď se vrací do Městských sadů.

„Nabídka z SFC přišla ve chvíli, kdy jsme se rozhodli s rodinou vrátit se trvale do Slezska. Možnost opět pracovat pro Opavu mě moc potěšila, Slezský je pro mě vždy první volba. Kdo se tu narodil, ten mi rozumí. Mladým hráčům se budu snažit předat všechno, co jsem se dosud během své praxe naučil. Na práci s mládeží v Opavě se moc těším a doufám, že s mou prací bude spokojený i klub,“ přeje si David Vavruška.

„Zároveň bych rád poděkoval vedení Viktorky Žižkov – Milanu Richterovi, Jirkovi Rývovi a Michalovi Dymlovi, že mi tento rychlý přesun do Opavy umožnili. Slezský potřeboval tuto situaci řešit rychle a bez jejich pochopení by to nevyšlo,“ vzkazuje pod žižkovský vysílač.


sdílet